Inițializează o căutare

SAMGPL

Patronul, administratorii şi avocatul unei firme din Slobozia, arestaţi de DIICOT Bacău

În urmă cu 3-4 ani de zile, cea mai mare firmă de construcţii din judeţul nostru la care acţionari erau o parte dintre salariaţi a fost vândută. Decizia de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni a fost luată pe fondul dorinţei managerului de a se retrage liniştit la pensie. Acesta a considerat că este momentul deoarece vârsta şi uzura fizică şi morală nu-i permiteau să mai continue un ritm de viaţă alert. Şi aşa au început să caute un investitor strategic care să preia ditamai colosul, cu lucrări mari în derulare, bunuri şi utilaje pe măsură.

După câteva încercări nereuşite, în calea acţionarilor de la Constrif SA Slobozia, căci despre această societate este vorba, iese un afacerist din Bacău, care poza în mare investitor. Ce-i drept, acesta deţinea câteva firme şi foarte multe utilaje de construcţii, dar erau de faţadă, în spatele lor fiind un ins extrem de periculos şi de predispus la săvârşirea de infracţiuni economico-financiare.

De altfel, după preluarea Constrif-ului, nu a trecut mult timp, şi DIICOT Bacău a reuşit să demonstreze în faţa instanţei cele menţionate anterior. Aşa că marele investitor Buga Aurel din Bacău este arestat de DIICOT Bacău pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi cea de constituire a unui grup infracţional organizat. După un an şi şase luni de arest, Buga a fost eliberat din arest, dar primeşte şi prima condamnare de la Tribunalul Bacău. Astfel, Buga a primit 6 ani pentru criminalitate organizată, 8 ani pentru înşelăciune, şi încă alte şapte pedepse pentru diverse fapte. În total, Buga a primit 11 ani cu executare întrucât mai avea o pedeapsă de 3 ani cu suspendare primită la Tribunalul Galaţi pentru evaziune.

Dacă prezentăm sumele prejudiciate, s-ar putea să ne ocupe jumătate de pagină de ziar, aşa că o să vă spunem pe scurt. 310 miliarde rol, atât a delapidat Buga din firmele Formula 1 SRL, Formula 1 Intermed, Ara Excavatoare, ARA SA şi Ara Autocamioane. În acest dosar, a fost condamnat şi un anume Feisal Omar din Irak, probabil o săgeată de-ale lui Buga.

Arestat a doua oară

În urmă cu trei luni de zile, marele patron Buga a fost arestat iarăşi, tot de DIICOT Bacău. Şi de data asta, acuzaţia adusă mafiotului din Bacău a fost de constituire a unui grup infracţional organizat. A doua arestare a lui Buga a fost făcută tot de către procurorul şef al DIICOT Bacău, în condiţiile în care la începutul anului, mafiotul îi făcuse plângere penală pentru că i-ar fi falimentat firmele şi i-ar fi vândut pe nimic bunurile societăţilor. Acuzaţiile lui Buga nu s-au confirmat, în schimb cele ale şefului DIICOT Bacău – da. Aşa că Buga, membrii consiliului de administraţie de la Constrif SA şi avocatul firmei – Bogleş Raimondo, au fost arestaţi în luna iunie a.c.. Buga a primit mai multe mandate de arestare, iar avocatul Bogleş şi administratorii firmei slobozene au fost reţinuţi doar 24 de ore, instanţa refuzând să le dea mandate. Zilele trecute, DIICOT Bacău a finalizat cercetările şi i-a trimis în judecată pe toţi. Acuzaţiile aduse lui Buga Aurel – proprietarul firmei Constrif, Bogleş Raimondo Andrei – avocatul, Marolicaru Paul Narcis, Farcaş Ciprian, Răuţă Constantin, Şugaru Răzvan Alexandru, Dârloman Lucian, S.C. Ideal Prim Construct S.R.L., S.C. Cerconstruct Slobozia S.R.L., S.C. Ingrid Stil S.R.L., S.C. Neo Invest Lux S.R.L., şi S.C. Nova Broker S.R.L. sunt de constituire a unui grup infracţional organizat. Aceştia preluau firme pe care apoi le goleau de bani şi de bunuri.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare