Inițializează o căutare

SAMGPL

Dezvăluire RISE Project / Șefa judecătoriei Slobozia și tatăl său și-au recuperat o parte din banii de la CAR Învățământ

Mii de oameni au rămas fără economiile de-o viaţă după ce le-au depus la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Învăţământ din Slobozia, în timp ce şefii au încasat până şi sporuri de numărat bani, arată o investigaţie RISE Project. Pe lângă angajaţii din structurile de forţă ialomiţene, CAR-ul a avut clienţi zeci de politicieni locali, judecători, angajaţi de la Finanţe, jandarmerie, penitenciar, spital, primării, prefectură, APIA, Arhivele Naţionale, ANSVSA, Curtea de Conturi. Li s-au alăturat avocaţi, preoţi, angajaţi ai unor bănci, chiar şi jurnalişti. De exemplu, Elena Olteanu, preşedintele Judecătoriei Slobozia, are de recuperat 850.000 de lei, iar părinţii ei - două milioane de lei. Dar, să vedem cât de interesantă este descoperirea celor de la RISE Project în cazul familiei Elenei Olteanu, preşedintele Judecătoriei Slobozia. Tatăl său, Tudor Olteanu, a fost judecător vreme de 24 de ani la Tribunalul Ialomiţa şi a ieşit la pensie în 2019. Acesta ar avea de recuperat de pe urma acestui joc de întrajutorare aproape 1,8 milioane de lei.



Când l-au sunat cei de la RISE Project, acesta le-a spus: „Ce s-a întâmplat la CAR-ul ăsta… a mai făcut ceva parchetul? N-a făcut nimic…”. Soţia lui, Vasilica Olteanu, pensionară şi ea, fostă bibliotecară la Liceul de Artă din oraş, are de recuperat 200.000 de lei. Fiica acestuia, Elena Olteanu, preşedintele Judecătoriei Slobozia, are şi ea de recuperat 850.000 de lei.

La telefon, aceasta le-a spus reporterilor RISE că nu-i sună cunoscut numele CAR Învăţământ Slobozia şi că este la serviciu, dar să revină cu un telefon. Nu le-a mai răspuns ulterior.

În perioada în care alţi membri ai CAR-ului stăteau pe la geamurile sediului, încercând să-şi recupereze economiile, fostul judecător, soţia şi fiica acestuia au reuşit să recupereze peste 150.000 de lei.

Şi acesta nu este singurul cu caz, ci mulţi alţi angajaţi ai sistemului judiciar local au participat la acest Caritas, cu sume mai mici, ce-i drept. Printre aceştia, actuale şi foste grefiere din judecătorie sau tribunal: Irina Andreea Barza, Adriana Iacob, Alina Ionela Popa. Iuliana Dumitrana, Raluca Diana Simoiu, Alina Bazac.

De la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au fost membri CAR - procuroarea Verginica Buzoianu şi grefierele Andra Nicoleta Dima, Georgiana Isăilă, Florentina Corina Tudor, iar de la DIICOT - grefiera Aurelia Grigore. Vreo 70 de poliţişti ialomiţeni au contribuit, majoritatea în pagubă, la CAR Învăţământ. Inclusiv adjunctul poliţiei judeţene, Silviu Condruţ, a fost membru al CAR-ului.

Unii dintre ei, precum Cătălin Petre de la Direcţia Generală Anticorupţie, au uitat să menţioneze datoriile în declaraţiile de avere. Alţii au uitat la propriu că au împrumutat sume şi le-au amintit executorii judecătoreşti.

Pe lângă angajaţii din structurile de forţă ialomiţene, CAR-ul a avut clienţi zeci de politicieni locali, angajaţi de la finanţe, jandarmerie, penitenciar, spital, primării, prefectură, APIA, Arhivele Naţionale, ANSVSA, Curtea de Conturi. Li s-au alăturat avocaţi, preoţi, angajaţi ai unor bănci, şi chiar şi jurnalişti.

Alte notabilităţi au luat împrumuturi grase, încă nerestituite, ori, dimpotrivă, au luat ţeapă deoarece aveau depozite la CAR Învăţământ...


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare