Inițializează o căutare

SAMGPL

Cererea de suspendare a autorizației de mediu a firmei Clean Tech, respinsă


În octombrie anul trecut, o asociaţie, o fundaţie, un jurnalist şi o scandalagioaică ajunsă accidental şi temporar în Senatul României, au cerut în instanţă suspendarea, respectiv anularea autorizaţiei de mediu a firmei Clean Tech de la Ciulniţa. Războiul dintre Asociaţia Ecologică Regională (AER) Muntenia Sud s-a acutizat în ultimul timp, mai ales după ce societatea cu acţionariat german a cerut sechestru pe proprietăţile membrilor ONG-ului. Fabrica de făinuri proteice de la Ciulniţa a cerut acest lucru în instanţă pentru a echilibra oarecum lupta pe care o duce cu Asociaţia AER pe ai cărei membri i-a acuzat că se ascund în spatele unui ONG pentru a nu răspunde pecuniar. Adică, membrii AER şicanează societatea cu capital german, iar în cazul în care vor pierde toate acţiunile în instanţă, ei nu ar răspunde civil pentru că ar folosi ca scut asociaţia care nu are bunuri şi nici bani. După ce Clean Tech a cerut instituirea acelor sechestre pe bunurile membrilor AER, ONG-ul s-a revoltat şi a cerut blamarea firmei. Cu alte cuvinte, voiau procese, dar să nu plătească nimic în caz de eşec. Trecând peste acest fapt, pe care membrii AER nu-l vor recunoaşte niciodată, să revenim la partea judiciară a acestui litigiu. Atât reclamantul AER, cât şi părţile interveniente în litigiu, o fundaţie, un jurnalist şi senatorul Rodica Boancă, zisă şi Şoşocuţa de Slobozia, nu au reuşit să convingă Tribunalul Ialomiţa să suspende autorizaţia de mediu a Clean Tech. Acest document a fost revizuit de autoritatea de mediu din judeţul nostru, Agenţia pentru Protecţia Mediului, în data de 24.03.2023. Motiv pentru care şi APM Ialomiţa a fost chemată în judecată ca pârât în acest litigiu contondent dintre Clean Tech şi AER plus cei 3 sateliţi - Fundaţia Eco-civica, jurnalistul şi Şoşocuţa. Iar joi, 4 aprilie a.c., Tribunalul Ialomiţa a respins cererea lor de suspendare a autorizaţiei, decizie care nu este definitivă, dar litigiul merge mai departe inclusiv pe anularea autorizaţiei de mediu. Următorul termen de judecată este pe data de 15 aprilie a.c., când Tribunalul Ialomiţa va continua dezbaterile pe anularea autorizaţiei de mediu.

În data de 1 aprilie a.c., în apărarea sa, firma Clean Tech a invocat că acest litigiu a devenit unul cu miză politică, membrii AER fiind candidaţi la alegerile locale din iunie. Cea mai lipsită de scrupule a fost Şoşocuţa care la dezbaterile din data de 1 aprilie a.c. a invocat calitatea sa de senator al României. Ce paradox, ca de ziua păcălelilor, acest păcălici al electoratului ialomiţean să invoce o calitate oficială pe care n-o va mai obţine niciodată. Culmea tupeului a fost atins de Şoşocuţa la finalul dezbaterii din instanţă, când a sărit la avocata APM Ialomiţa s-o mănânce de vie întrucât a pledat pentru legalitatea autorizaţiei de mediu a firmei Clean Tech.

Apărătorul fabricii a dat exemple de membri AER care sunt şi candidaţi la alegerile locale din iunie, şi care folosesc această acţiune în scop electoral, pe Caragaţă Florin, candidat al Partidului LEU la preşedinţia Consiliului Judeţean, Iuliu Bocioagă - candidat independent la Primăria Slobozia, Stoica Mihaela, candidat PSD la Consiliul Local Slobozia, şi senatoarea Şoşocuţa, candidată la Primăria Slobozia. Dacă mai aveaţi vreun dubiu în privinţa caracterului deplorabil al Şoşocuţei, aceasta a fost întrebată în instanţă dacă se află în campanie electorală. Evident, a minţit afirmând că nu este - sau nu a avut capacitatea să înţeleagă o întrebare simplă, deşi zilnic urlă pe reţelele de socializare tot felul de aberaţii şi de acuzaţii la adresa primarului Soare. Chiar cerşeşte voturi sub pretextul că e singura care luptă cu sistemul din căpşorul ei, dar în realitate se ceartă cu pet-urile aruncate aiurea pe stradă....

Finalul acestui litigiu este previzibil pentru toată lumea, numai pentru membrii AER nu...


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare