Inițializează o căutare

SAMGPL

Oana Martinescu, validată ca și candidat PNL la Urziceni


PSD şi PNL au făcut schimb de candidaţi la Urziceni şi probabil vor mai face în câteva localităţi în perioada următoare, mai ales că Guvernul va da liber la traseism. Astfel, la Urziceni, forţaţi de împrejurări, liberalii au dat o gloabă pe o amazoană. Primarul în funcţie, Costel Sava, zis şi Turcu, în vârstă de 70 de ani, a fost dat afară din PNL în urma declaraţiilor publice pe care le-a dat în scandalul cu femeia romă care a născut în curtea Spitalului Urziceni. Totul s-a întâmplat în august anul trecut când PNL Ialomiţa a decis excluderea din partid a primarului din Urziceni, în contextul menţionat anterior întrucât spitalul din oraş este în subordinea primăriei. Primarul făcuse declaraţii că femeia era surdo-mută, dar şi la etnia acesteia, motiv pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat. Chiar dacă a calificat drept regretabilă situaţia de la Spitalul din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii spitaliceşti, primarul oraşului, Constantin Sava, a ţinut să aducă în discuţie faptul că este vorba despre o femeie „cu handicap”, de etnie romă care „nu ştie de capul ei”.

Sava nu a putut să treacă peste acest afront, aşa că le-a făcut liberalilor o aroganţă mergând să candideze la duşmanul PNL-ului, recte PSD. Puşi în faţa acestei situaţii, liberalii nu au stat cu mâinile în sân, şi au făcut şi ei o mutare. Au înlocuit elefantul administraţiei locale cu contracandidata acestuia din 2020, în speţă afacerista Oana Martinescu, în vârstă de 35 de ani. La alegerile din septembrie 2020, Costel Sava a obţinut 2302 voturi, iar Oana Martinescu - 1369 de voturi, în condiţiile în care prezenţa la vot a fost de 36,49%, iar total votanţi - 5.057 de persoane (4.957 pe liste permanente, 95 pe liste suplimentare, 5 cu urna mobilă). Aşadar, în 2020, diferenţa dintre cei doi a fost de 930 de voturi.

Marţi seară, Oana Martinescu a fost validată ca şi candidat PNL la funcţia de primar al Municipiului Urziceni într-o şedinţă a organizaţiei locale. Alături de Oana Martinescu, din vechea gardă a lui Sava au venit doi consilieri locali. Astfel, din 7 câţi a avut Sava, doi au decis să rămână în PNL, unul a plecat la USR şi unul a anunţat că nu vrea să mai candideze pe 9 iunie. Aşadar, mai mult de jumătate au plecat de lângă Sava. Deocamdată, nu avem informaţii despre opţiunile membrilor organizaţiei PSD Urziceni, dacă au mai rămas acum, după venirea lui Sava, având în vedere că din 2004 şi până în prezent acesta a fost inamicul lor nr. 1.

Din informaţiile noastre, soluţia anterioară luată în calcul ca şi candidat pentru Primăria Urziceni, subprefectul Gigi Babagianu, nu va fi pe lista Oanei Martinescu pentru Consiliul Local. În schimb va fi Mariana Babagianu, soţia subprefectului.

Interesant este că în septembrie 2020, după ce au luat-o pe Oana Martinescu de la Pro România, Marian Pavel, preşedintele PSD Ialomiţa, era convins că alegătorii din municipiul Urziceni vor susţine programul administrativ al candidatei propusă electoratului, care le va aduce şi o majoritate în Consiliul Local. Iar deputatul Ştefan Muşoiu îşi exprima încrederea totală în faptul că Oana Martinescu va aduce schimbarea mult aşteptată şi un plus de valoare şi performanţă în fruntea primăriei municipale. Probabil, urarea era pentru 2024...

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare