Inițializează o căutare

SAMGPL

Zona Țăndărei - Giurgeni, vizată de mega-investiții în energie verde

Proiecte noi de construire de unităţi de producţie de energie regenerabilă cu putere instalată cumulată de peste 2.000 MW au primit luna trecută avize tehnice de racordare (ATR), relevă date recente publicate de presa economică. Dintre acestea, mai mult de jumătate (circa 1.070 MW) reprezintă proiecte mixte, adică firme româneşti în asociere cu unele străine.


O firmă deţinută de grupul spaniol Belmonte dezvoltă un proiect de parc eolian de peste 198 MW la Giurgeni, în judeţul Ialomiţa.

Alt proiect eolian de mari dimensiuni din judeţul Ialomiţa, de 247 MW, a primit Aviz Tehnic de Racordare (ATR) de la Transelectrica, potrivit datelor operatorului de transport şi sistem, în octombrie 2023.

Proiectul eolian de 247 MW a primit ATR la data de 27 octombrie 2023 şi, potrivit informaţiilor Transelectrica, data de punere în funcţiune este abia 31 decembrie 2027. Parcul eolian ar urma să fie amplasat în judeţul Ialomiţa şi va fi conectat la reţeaua Transelectrica.

Proiectul este derulat de compania Ţăndărei Solar SRL. Potrivit datelor de pe Termene.ro, firma, înfiinţată acum doi ani, este deţinută în proporţie de 70% de o companie din Portugalia, RNVQ FCR şi restul de o companie din România, Offnet SRL, care apare ca acţionar în mai multe firme din domeniul energiei regenerabile.

Viitorul parc eolian ar urma să se conecteze la linia de 400 kV Bucureşti Sud - Gura Ialomiţei, şi este nevoie de întărirea unor elemente de reţea, potrivit datelor oferite de Transelectrica.

RNVQ FCR este un vehicul fondat în 2021, care ar urma să fie operaţional timp de zece ani, destinat finanţării de proiecte regenerabile în Europa de Est, care pare a fi controlat de un fond de investiţii din Portugalia, Onon Partners.

Prin altă subsidiară din România, compania Gura Ialomiţei Solar SRL, a primit, în vară, ATR pentru un proiect eolian din judeţul Călăraşi, de 250 MW. Parcul eolian ar urma să fie amplasat în localitatea Gurbăbeşti din judeţul Călăraşi şi va fi conectat la reţeaua Transelectrica, cu dată de punere în funcţiune finalul anului 2025.

România traversează acum ceea ce se numeşte al doilea val al regenerabilelor. Potrivit ultimelor date ale oficialilor Transelectrica, acum sunt în proceduri de avizare proiecte cu o capacitate totală de 50.000 MW.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare