Inițializează o căutare

SAMGPL

Anunț APM / EXPUR SA Actualizare autorizație integrată de mediu

publicat pe data de 3 aprilie 2023

EXPUR SA producator de uleiuri vegetale si biodiesel, cu sediul in Slobozia sos. Amara nr. 3, a depus la APM Ialomita documentatia tehnica in vederea actualizarii Autorizatiei integrate de mediu, emisa pentru activitatile prevazute in Anexa 1 la Legea 278/ 24.10.2013 privind emisiile industriale in categoria:

- 6.4.b) Tratarea şi prelucrarea, cu excepţia ambalării exclusive, a următoarelor materii prime, care au fost, în prealabil, prelucrate sau nu, în vederea fabricării de produse alimentare sau a hranei pentru animale, din:

(ii) numai materii prime de origine vegetală, cu o capacitate de producţie de peste 300 de tone de produse finite pe zi sau de 600 de tone pe zi în cazul în care instalaţia funcţionează pentru o perioadă de timp de cel mult 90 de zile consecutive pe an,

- 4.1.b. Producerea compuşilor chimici organici, cum sunt hidrocarburile cu conţinut de oxigen, cum sunt alcoolii, aldehidele, cetonele, acizii carboxilici, esterii şi amestecurile de esteri, acetaţii, eterii, peroxizii şi răşinile epoxidice (producerea de biodiesel);

- si Anexa 7 partea a II-a pct. 19 extractia uleiurilor vegetale si rafinarea uleiurilor vegetale ( > 10t/ an consum al solventilor organici)