Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul comunei Ciulnița și 28 de consilieri ALDE au optat pentru PNL

În urmă cu o lună de zile, în cadrul unui interviu, preşedintele PNL Ialomiţa, Dragoş Soare, a făcut referire şi la fuziunea prin absorbţie cu ALDE. La nivelul judeţului nostru, avantajul adus de această fuziune era faptul că PNL Ialomiţa îşi îmbogăţea zestrea de primari (17) cu încă unul. Era vorba tocmai despre preşedintele ALDE Ialomiţa, primarul comunei Ciulniţa, Stelică Gheorghe. Întrebat despre opţiunea edilului din Ciulniţa, dacă va opta să vină către PNL, la vremea respectivă Dragoş Soare s-a manifestat precaut. Liderul liberal a luat-o pe la Ploieşti şi a răspuns că respectă relaţia cu ALDE şi că a colaborat cu ei din 2021 pe nişte înţelegeri concrete. Ei, liberalii, au susţinut un membru ALDE să devină viceprimarul comunei Gura Ialomiţei, pe Nicu Biserică. Acesta, Nicu Biserică, promisese că va veni la PNL, dar ulterior i-a păcălit şi a candidat de la PSD, devenind primar. După care l-am întrebat pe Dragoş Soare, direct, dacă ştie ce intenţii are Stelică Gheorghe. Abil politician, liderul PNL l-a gratulat pe primarul comunei Ciulniţa că nu este cel mai confortabil om politic. Soare l-a descris ca fiind genul de politician direct, care îţi spune în faţă viziunea lui pe care şi-o susţine până în pânzele albe. Adică, era o apreciere pentru domnia sa, iar pentru PNL, orice primărie în plus este un câştig. Cu ocazia acestor complimente pentru Stelică Gheorghe, Soare a anunţat şi un obiectiv foarte concret pentru alegerile locale 2024, câştigarea Consiliului Judeţean.


Dacă până acum am relatat despre fuziunea PNL-ALDE având optica preşedintelui Soare, iat-o şi pe cea a preşedintelui Stelică Gheorghe de la ALDE. „Noi am avut o şedinţă a Biroului Politic ALDE în urmă cu două săptămâni şi am stabilit să mergem să facem echipă cu PNL“, ne-a declarat Gheorghe. Iar în urma acestei decizii a celor de la ALDE Ialomiţa, PNL le-a oferit 3 funcţii de conducere în Biroul Executiv, respectiv de vicepreşedinţi. Interesant este faptul că fostul preşedinte al ALDE Ialomiţa a preferat să lase pe unul dintre mai tinerii săi colegi să deţină una dintre cele 3 funcţii de vicepreşedinte primite de la PNL ca urmare a fuziunii. Astfel, noii vicepreşedinţi sunt Popa Petrişor, viceprimarul comunei Manasia, Cioară Marian, viceprimarul comunei Kogălniceanu şi Vasile Cătălina - fostă membră a ALDE Ţăndărei, consilier local orăşenesc în prezent. Despre toţi 3, Stelică Gheorghe are numai cuvinte de laudă, despre Popa şi Cioară afirmând că sunt viitorii primari de la Manasia şi Kogălniceanu.

În afară de Stelică Gheorghe, încă 28 de consilieri locali care şi-au obţinut mandatele ca membri ALDE vor deveni acum membri PNL. Fostul lider ALDE a ţinut să precizeze că excepţia va fi primăriţa Gabriela Zaharia de la Gheorghe Lazăr. Domnia sa, deşi a obţinut un mandat de primar ca membru ALDE, nu va face pasul către PNL. De altfel, ultimele apariţii publice ale Gabrielei Zaharia au fost la mai toate acţiunile PSD, fie la organizaţia de tineret, fie la organizaţia de seniori.

Chiar dacă cei 28 de aleşi locali foşti membri ALDE şi-au exprimat, recent, opţiunea pentru PNL, Stelică Gheorghe rămâne ancorat în realitate. Acesta a ţinut să precizeze că abia în martie 2024 se va vedea clar dacă cei 28 de consilieri ex-ALDE rămân în PNL. Martie 2024 este momentul în care se vor sedimenta opţiunile politice ale acestora, primarul comunei Ciulniţa pledând pentru o armonizare a celor două echipe astfel încât să devină una redutabilă pentru lupta cu PSD.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare