Inițializează o căutare

SAMGPL

Veteranele Justiției ialomițene au primit aviz să continue, deși au 65 de ani

Joi, 5 octombrie 2023, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului anual pentru menţinerea în funcţie a judecătoarei Tăncuţa Muşat, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Ialomiţa. A fost nevoie de avizul CSM pentru că Tăncuţa Muşat va împlini la finalul anului vârsta de 69 de ani, şi l-a primit pentru o perioadă de un an, începând cu data de 14 decembrie 2023.

Această decizie unanimă a CSM a fost luată în contextul în care Tribunalul Ialomiţa trece printr-o criză enormă de judecători, iar când a fost plombată această lipsă au primit câte un magistrat problemă.

După decizia Secţiei pentru judecători a CSM a urmat una a Secţiei pentru procurori şi a vizat tot o veterană a justiţiei ialomiţene.

Marţi, 10 octombrie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul anual pentru menţinerea în funcţie a Verginicăi Buzoianu (foto), procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, după împlinirea vârstei de 65 ani. Avizul este valabil începând cu data de 19 ianuarie 2024 până la data de 19 ianuarie 2025. Şi această decizie unanimă a CSM a fost luată tot în contextul în care Parchetul Judeţean Ialomiţa trece printr-o criză enormă de procurori.

Unul dintre aceste două avize, pentru Tăncuţa Muşat, este ultimul pe care îl poate primi, iar pentru Verginica Buzoianu s-ar putea să fie penultimul.

Atât vechiul statut al judecătorilor şi al procurorilor (Legea nr. 303/2004, la art. 83 alin. 1), cât şi actualul statut (Legea nr. 303/2022, la art. 216, alin. 1) prevăd că judecătorii şi procurorii pot obţine din partea secţiilor CSM menţinerea în activitate, prin avize anuale, doar între vârstele de 65 şi 70 de ani.

De altfel Secţia pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii şi motivează acordarea celui mai recent aviz anual pentru Verginica Buzoianu prin existenta la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a unui mare număr de posturi neocupate (ca urmare a binecunoscutelor valuri de pensionări din ultimii ani, cauzate de instabilitatea legislativă, în special în ceea ce priveşte pensiile magistraţilor). Mai mult, CSM se aşteaptă ca această situaţie să se agraveze în viitorul apropiat.

În privinţa procurorului Verginica Buzoianu, aceasta este un magistrat cu rezultate, care în 2016 chiar a aspirat la funcţia de şef al Parchetului Judeţean pe care şi-a disputat-o cu prim-procurorul interimar în funcţie de atunci, Dima Marian. La final, cea mai mare notă la concurs a obţinut-o candidatul Dima Marian, acesta luând nota 7,9. Locul II a fost ocupat de Verginica Buzoianu, acesta obţinând nota 7,37. Interesant este că diferenţa între cei doi candidaţi la funcţia de prim-procuror al Parchetului Judeţean a făcut-o partea scrisă a examenului, unde Dima a luat 7,8 şi Buzoianu a luat 5,6. În schimb, la proiectul de management, Buzoianu a luat nota 9.14, iar Dima - 8,00.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare