Inițializează o căutare

SAMGPL

CNAIR a primit finanțare pentru un pasaj suprateran la Slobozia

CNAIR a primit finanţare europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru patru pasaje supraterane dintre care unul va fi construit la Slobozia. Pentru fiecare dintre cele patru pasaje, ofertele la contractele pentru studiile de fezabilitate au venit de la firmele de proiectare Asocierea Infranova Soluţii Tehnice în Construcţii SRL - Irimat Cons SRL (România), respectiv TQM Management SRL (România). Finanţarea prin PNRR pentru proiectarea preliminară şi apoi execuţie va fi asigurată prin PNRR, componenta transport sustenabil şi siguranţă rutieră.


,,Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Beneficiar al finanţării şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de coordonator de reforme şi/sau investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, au convenit în data de 04.08.2023, încheierea Contractului de Finanţare nr. 35 pentru proiectul Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru 4 pasaje rutiere denivelate pe reţeaua de drumuri naţionale” în vederea acordării finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 4. Transport sustenabil; Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare şi siguranţă rutieră/ Investiţia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe reţeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului şi siguranţa rutieră.

Obiectivul general al proiectului are ca obiect creşterea mobilităţii pe reţeaua de infrastructură rutieră TEN-T, asigurând creşterea gradului de siguranţă rutieră în aria de incidenţă a localităţilor în care vor fi construite, prin scăderea numărului de accidente rutiere şi fluidizarea traficului.

În ceea ce priveşte pasajul suprateran de la Slobozia, obiectivul specific constă în elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investiţii Pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 2A km 62+700 cu DN 2C km 81+150 (Slobozia).

Durata de realizare a Studiilor de Fezabilitate este 4 luni, iar alte două luni sunt pentru autorizarea lucrărilor (PAC).

Din alte surse oficiale am aflat că pasajul suprateran va fi construit în zona giratoriului de la Kaufland pentru fluidizarea circulaţiei în zonă. Sunt zile în care coada de autoturisme se întinde pe varianta ocolitoare de la Kaufland până la fostul Hotel Privighetoarea. Aşadar, pasajul de la Slobozia va fi construit la intersecţia DN 2 A Urziceni-Slobozia cu DN 2 C Slobozia - Amara - Buzău. Intersecţia din zona de vest a municipiului Slobozia înregistra 9259 de vehicule/zi la recensământul din 2015 potrivit unor date oficiale de la CNAIR.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare