Inițializează o căutare

SAMGPL

Oaia neagră a IPJ Ialomița a semnat al doilea acord cu procurorii

În data de 18 iulie a.c., agentul de poliţie Panghea Cătălin de la Secţia Rurală de Poliţie Stelnica a semnat al doilea acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii din cadrul Parchetului Feteşti, de data asta. Panghea semnase primul acord cu procurorii în luna iunie a.c., la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. În cazul primului acord de recunoaştere a vinovăţiei, Panghea a recunoscut că a luat mită de la un conducător auto. Iar prin al doilea acord, inculpatul a recunoscut că a condus autospecialele Secţiei Rurale de Poliţie Stelnica fără a deţine permis de conducere. A doua faptă recunoscută în cadrul ultimului acord a fost cea de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice întrucât fusese prins că a condus sub influenţa alcoolului.


Iar pentru că probele erau indubitabile, dar mai ales pentru a-şi uşura viaţa de inculpat, o optat pentru a recunoaşte tot. Dosarul penal cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei al inculpatului Panghea Cătălin pentru luarea de mită a ajuns pe rolul Tribunalului Ialomiţa la data de 7 iulie a.c.. Primul termen de judecată la care instanţa va dezbate dacă admite sau nu acel acord va avea loc pe data de 6 septembrie a.c..

Semnarea acordului şi implicit recunoaşterea faptei de luare de mită de către agentul Panghea survine după ce procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au anunţat public că au dispus, la data de 29.05.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale. Totodată, procurorii au luat şi măsura preventivă a controlului judiciar faţă de agentul de poliţie şpăgar.

Fapta de care este acuzat Panghea s-a petrecut acum aproape un an de zile, mai exact în data de 25.07.2022. În acea zi, inculpatul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie de poliţie rutieră. La un moment dat a constatat săvârşirea de către un conducător auto a mai multor contravenţii la regimul rutier, aşa că l-a oprit pentru a-l sancţiona. În aceste împrejurări, şoferul văzând că e groasă problema şi că risca ditamai amenda, i-a propus, iar Panghea a primit de la conducătorul auto suma de 1000 (o mie) de lei. Soluţia găsită de cei doi fusese aplicarea unor sancţiuni contravenţionale mai blânde contra respectivei sume de bani. Numai că Panghea a picat în plasa colegilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie, iar între timp a ajuns inculpat şi fără serviciu. În acest ultim caz, Panghea şi-a dat demisia din cadrul IPJ Ialomiţa.

Referitor la cel de-al doilea dosar penal al lui Panghea, acesta a ajuns pe rolul Judecătoriei Feteşti în data de 27 iulie a.c. Primul termen de judecată va avea loc pe data de 27 septembrie a.c.. În acest dosar penal, Panghea a recunoscut că în noaptea de 9 spre 10 octombrie 2020, a condus autoturismul personal (IL99PGH) pe drumul dintre Cegani şi Maltezi sub influenţa alcoolului (0.78 la mie ieşise la testarea cu aparatul Drager). Ulterior acelei fapte, în perioada februarie - august 2022, alcoolistul şpăgar de la SRP Stelnica a condus autospecialele de poliţie, în diverse misiuni prin localităţile Vlădeni, Făcăeni, Borduşani, Movila, deşi ştia că avea permisul de conducere suspendat. Prin ambele acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, şpăgarul de la SRP Stelnica a fost de acord cu pedepsele cu suspendare propuse de procuror şi să presteze muncă în folosul comunităţii.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare