Inițializează o căutare

SAMGPL

GUVERNUL DE TEHNOCRAȚI: Contract în valoare de 3,9 milioane de euro pentru o „firmă de apartament”

Cu puţin timp înainte de a-şi face bagajele şi de a pleca de la Palatul Victoria, tehnocraţii au decis să atribuie un contract destul de consistent, prin întrebuinţare directă, unei „firme de apartament”, beneficiarul fiind MapN.


Nu mai puţin de 3,9 milioane de euro a primit Aduro Impex S.R.L., care iniţial avea ca obiect principal de activitate reabilitarea termică a blocurilor. Sediul firmei se află în Bucureşti, pe strada Mihai Bravu, apartamentul 54, la etajul 8 al unui bloc.

Cu doar doi angajaţi, Aduro Impex va trebui să elaboreze documentaţii tehnico-economice şi să ofere asistenţă tehnică pentru infrastructura Bazei Aeriene 86 din Feteşti.

Societatea respectivă a fost singura care s-a prezentat la licitaţie şi, drept urmare, a obţinut contractul uriaş. Surse neoficiale susţin că firma şi-ar fi schimbat obiectul de activitate cu doar două luni înainte de licitaţie, pentru a putea participa.

Cine este Aduro Impex?

Din informaţiile noastre, această firmă de apartament se pricepe la aproape orice. În anul 2013, constănţenii au crezut că le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Consiliul Judeţean Constanţa primea fonduri europene pentru a reabilita una dintre cele mai mari cetăţi antice danubiene - Capidava. Ei bine, la această lucrare a aspirat şi Aduro Impex, dar nu a avut nici o şansă. Se întâmpla asta în februarie anul trecut.

În decembrie 2015, municipalitatea din Bistriţa a scos la licitaţie un contract de peste 1,24 milioane lei pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice la obiectivul de investiţii „Complex de agrement acvatic Aquaparc Bistriţa”. În aprilie 2016, contractul a fost adjudecat cu aproape 600.000 lei de o firmă bucureşteană – SC Anduro Impex SRL.

În august 2016, aceeaşi firmă bucureşteană a depus oferte pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice în vederea accesării finanţării nerambursabile pentru două obiective, Muzeul “Vasile Pogor”, respectiv Muzeul „Nicolae Gane”. Valoarea estimată a contractului este de 206.875 lei.

În septembrie 2016, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), proiectul pentru lucrările de reabilitare termică a 39 de blocuri de pe raza municipiului Iaşi va fi întocmit de către firma Aduro Impex SRL din Bucureşti. Compania va încasa 380.000 lei, fiind singurul participant la o licitaţie organizată de municipalitatea din Iaşi.

Din câte se vede, Aduro Impex din Bucureşti are comportament tipic de firmă a unor „băieţi deştepţi“ cu ochi albaştri. Se pricepe aproape la orice, de la reabilitat cetăţi, modernizat muzee, până la izolat blocuri şi furnizat „documentaţii tehnico-economice şi asistenţă tehnică pentru Infractructura baza aeriană - zona operaţională în cazarma 727 Feteşti". Iar guvernul de tehnorataţi a ştiut să aleagă fix această firmă cu doi angajaţi. Cum, de unde a ştiut? Hai, că e prea evident!

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare