Inițializează o căutare

SAMGPL

Rudolf Gradea și Ștefan Ghibanu au făcut iar rocada la Drumuri și Poduri SA

În urmă cu două săptămâni, Rudolf Gradea şi-a dat demisia din fruntea firmei Consiliului Judeţean Ialomiţa, pentru a doua oară. În decembrie 2022, Gradea şi-a dat demisia din funcţie în urma unor probleme personale, şi a fost înlocuit de Ştefan Ghibanu, fost manager al societăţii, fost consilier personal al preşedintelui CJI până deunăzi. În data de 4 aprilie 2023, a debutat cel de-al doilea mandat la conducerea firmei Consiliului Judeţean pentru Gradea care a revenit în funcţie după patru luni de mandat exercitate de Ştefan Ghibanu. De data asta, Gradea şi-a dat demisia pe fondul unor probleme existente între societate şi Consiliul Judeţean. Acestea ar fi legate de neplata creditului de 8 milioane de lei acordat de CJI către propria societate.


Preluarea mandatului de către Rudolf Gradea a doua oară a fost tot cu caracter interimar. În toamna anului 2021, Gradea a renunţat la funcţie din motive legate de starea de sănătate care l-au împiedicat să-şi ducă la bun sfârşit misiunea încredinţată de Adunarea Generală a Acţionarilor la propunerea conducerii Consiliului Judeţean Ialomiţa.

La momentul primei numiri în funcţie a noului director vechi, Alexandru Potor, administratorul public al judeţului, afirma că aceasta a venit pe fondul „schimbării direcţiei de management“.

Rudolf Gradea a rfevenit în fruntea Drumuri şi Poduri SA în aprilie 2022 pe fondul numirii de către Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii, pentru o perioadă de patru luni, prelungite ulterior pentru încă două luni. După care Gradea a promovat concursul organizat de CJI pentru ocuparea funcţiei de manager al firmei sa de rumuri şi poduri.

După a doua numire la conducerea societăţii, Gradea şi-a dorit consolidarea poziţiei societăţii pe o piaţă concurenţială a cărei evoluţie era influenţată în mod direct de evoluţia preţurilor la materialele de construcţii, dar şi de alţi factori perturbatori. Revenit în funcţie după un scurt mandat, Gradea afirma la acel moment că trebuia să facă faţă mai multor provocări. Printre acestea se număra punerea în funcţiune a staţiei de betoane achiziţionată în cursul anului 2021, implementarea sistemului informatic de gestiune a activităţii societăţii, dar şi a celei provocată de mutarea activităţii, cu caracter provizoriu, pe perioada în care clădirea în care se află sediul va fi supusă unui amplu proces de modernizare.

Debutul noului mandat al lui Gradea a avut loc după intentarea procesului de către Drumuri şi Poduri SA fostului manager Cristi Stan, care a demisionat din funcţie în luna decembrie 2021 şi Mariei Dinu, inginer care s-ar face responsabil de semnarea mai multor devize de lucrări. Valoarea prejudiciului imputat celor doi este de câteva milioane de lei.

Reamintim cititorilor noştri că Rudolf Gradea este primul oficial care a vorbit, la dezbaterea publică a bugetului judeţean pentru anul 2021, despre pierderile înregistrate de firma CJI la finalul anului 2020. Pierderile fuseseră estimate iniţial la suma de 5,8 milioane de lei şi puse, la vremea respectivă, inclusiv pe seama a ceea ce directorul societăţii numea „management defectuos“.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare