Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul magnat Ioan Niculae a cerut falimentul firmei Intercereal Fetești

Miercuri, 11 octombrie a.c., Tribunalul Ialomiţa a primit cererea firmei Intercereal SRL din satul Năsturelu, judeţul Teleorman, de deschidere a procedurii falimentului pentru firma Intercereal SA Movila. Intercerealul Mare, ca să-i spunem aşa, a fost în trecut firma lui Ioan Niculae, fostul patron al Interagro, magnatul care a mai deţinut, printre altele Amonil şi Asirom. Iar acum, prin intermediul Intercerealului Mic, în care el deţine 5% din părţile sociale, iar iubita sa, Toncea Nicoleta Mariana - 1%, Niculae cere falimentul fostei sale firme de la Movila. În prezent, compania Intercereal SA este cea mai mare din judeţul Ialomiţa în domeniul agriculturii, de 3 ani fiind preluată de un titan din domeniul energiei.


Reamintim că în septembrie 2020, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grupul Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a preluat producătorul de cereale Intercereal Feteşti. Cu operaţiuni majore în comerţul cu energie, gaze şi produse petroliere şi cu rulaj anual de peste 1,6 miliarde lei, Tinmar a ajuns la o participaţie de 94,9% din firma ialomiţeană. La monmentul preluării de către Tinmar, Intercereal era în topul companiilor cu cele mai mari suprafeţe de teren concesionate de la stat, cu 10.550 de hectare, şi printre cei mai mari 10 beneficiari de subvenţii din agricultură, cu 4,7 milioane euro.

Firma ialomiţeană a făcut parte din grupul Interagro, administrat de Ioan Niculae, aflat în insolvenţă. Înaintea tranzacţiei, încă din toamna anului 2019, Tinmar avea un pachet de 40% dintre acţiuni, iar firma lui Niculae, off-shore-ul Mediterranean controla 59,9%. La acest moment, Tinmar are 94,9%, ceilalţi acţionari fiind firma Mediterranean Design, înregistrată în Belize (5%) şi Mar-Tin Consulting & Managemeent (0.010%).

Intercereal este specializată în servicii şi producţie agricolă, transport produse agricole, furnizare, comercializare de produse agricole şi servicii pentru procesare şi depozitare cereale şi seminţe oleaginoase. În 2019, ultimul an raportat, a avut afaceri de 105,39 de milioane de lei şi un profit de 673.000 de lei, cu 251 de angajaţi.

Tinmar Energy este unul dintre cei mai importanţi furnizori independenţi de energie electrică, cu o cotă de piaţă la nivel naţional de 4,27%, potrivit unor date din urmă cu ceva timp ale ANRE. Compania a revenit pe profit în 2018, iar în 2019 a avut o cifră de afaceri de 2,11 miliarde de lei noi şi un profit de 62,59 de milioane de lei, aproape de vârful din 2016.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare