Inițializează o căutare

SAMGPL

Orașul Căzănești a rămas fără primar. Stelian Traian a pierdut mandatul

Miercuri, 27 septembrie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins direct şi definitiv recursul primarului oraşului Căzăneşti, Stelian Traian, în dosarul de conflict de interese al acestuia ca fiind nefondat. Încă de la început Stelian Traian formulase recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care stabilise că a comis un conflict de interese, doar pentru a trage de timp. Stelian a formulat recursul pe data de 1 iulie 2022, ceea ce i-a permis să mai exercite mandatul de primar încă un an şi două luni. Primar interimar va deveni viceprimăriţa Rodica Viorica Andronache de la PSD, un profesor cu mână forte, care a refuzat să-i gireze prostiile administrative lui Stelian.


Reamintim că în data de 6 decembrie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o primă decizie în dosarul civil în care edilul oraşului Căzăneşti, Stelian Traian, a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Instanţa a constatat că Stelian Traian s-a aflat în conflict de interese doar când a votat un proiect de hotărâre prin care ginerele său şi implicit fiica sa au preluat concesiunea unui teren intravilan de 2.300 de metri pătraţi. În celălalt caz, când Stelian a votat pentru concesionarea unor păşuni către nepotul său, Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu s-a aflat în conflict de interese. Decizia Curţii nu a rămas definitivă, fiind atacată de edil la Înalta Curte. Dacă va rămâne definitivă în forma pronunţată de Curtea de Apel, Stelian îşi va pierde mandatul înainte de termen şi va primi şi o interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică pentru o perioadă de 3 ani.

Reamintim că în data de 18 iunie 2021, Agenţia Naţională de Integritate a finalizat cercetările în dosarul edilului oraşului Căzăneşti, Traian Stelian, şi a constatat că acesta a comis două conflicte de interese administrative. La începutul lunii iulie 2021, edilul Stelian a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Bucureşti pentru a nu rămâne definitiv şi să-şi piardă funcţia instantaneu. Însă, mai interesant este faptul că edilul oraşului Căzăneşti se afla în vizorul ANI încă din 2018, iar Traian Stelian a găsit de cuviinţă să calce pe integritate şi în 2020. Una dintre chestiunile reţinute de ANI în acuzarea lui Stelian este Hotărârea Consiliului Local Căzăneşti din data de 31 ianuarie 2020, privind transmiterea dreptului de concesiune prevăzut într-un contract de concesiune cu numărul 16, din data de 20 septembrie 2010. Terenul a fost preluat, spune ANI, de la o societate comercială şi trecut pe numele ginerelui actualului primar. În Hotărârea din ianuarie 2020 a fost vorba despre transmiterea dreptului de concesiune asupra unui teren de 2.300 de metri pătraţi de la SC Draffili Construct 2002 SRL Bucureşti către Vlad Păun, căsătorit cu Zoica Păun. Aceasta din urmă este fiica primarului, aşa cum au constatat şi inspectorii de integritate.

„Terenul pentru ginere“ nu este singurul caz în care ANI a constatat conflictul de interese în sarcina primarului din Căzăneşti. ANI vorbeşte despre faptul că, în aceeaşi calitate de consilier local, Traian Stelian a participat la dezbaterea şi la adoptarea Hotărârilor Consiliului Local Căzăneşti din datele de 19 aprilie 2018 şi 23 aprilie 2019. În urma aprobării acestora, la datele de 16 mai 2018 şi 6 mai 2019, au fost încheiate contracte de închiriere pentru o suprafaţă de păşune aflată în domeniul privat al localităţii Căzăneşti, între primărie şi Grigore Marian, nepotul actualului primar.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare