Inițializează o căutare

SAMGPL

O grupare de traficanți de migranți voia să aducă în țară 3.000 de străini

Marţi, 26 septembrie a.c., anchetatorii au efectuat patru percheziţii în judeţele Ialomiţa şi Prahova la o grupare de traficanţi de migranţi. Anchetatorii aveau informaţii certe că membrii acesteia ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a aproape 3.000 cetăţeni străini. Activitatea infracţională a grupării ar fi fost sprijinită de un funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări. În prezent, respectiva persoană, ofiţer de la Imigrări, a fost trecută în rezervă.


Conform datelor transmise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a 2.785 de cetăţeni străini. Migranţii proveneau din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka.

„Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi a efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a unui număr de 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spaţii de cazare, întocmirea în fals a documentelor necesare obţinerii avizelor de muncă şi implicit a vizelor de intrare pe teritoriul ţării, disimulând intenţia reală de a înlesni migrarea cetăţenilor străini extracomunitari către ţări europene. În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la victimele infracţiunii de trafic de migranţi. Grupul infracţional a beneficiat şi de sprijinul unui funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, care a înlesnit obţinerea avizelor de muncă cu prioritate şi fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a pretins şi primit diverse sume de bani", arată sursele citate.

Audierile persoanelor ridicate din judeţele Ialomiţa şi Prahova au avut loc la sediul DIICOT Ploieşti, aceasta fiind unitatea de parchet care are dosarul penal în instrumentare.

14 mandate de aducere la audieri au fost puse în aplicare în Prahova şi Ialomiţa pentru destructurarea unui grup infracţional organizat. Persoanele vizate de percheziţii sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România în formă continuată, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi luare de mită.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare