Inițializează o căutare

SAMGPL

Județul Ialomița rămâne fără conducere timp de o săptămână

Timp de săptămână, începând de miercuri, 6 octombrie a.c., întreaga conducere a judeţului va fi plecată din ţară. Şi când spunem întreaga conducere a judeţului ne referim la prefect, preşedinte de consiliu judeţean, primarul municipiului Slobozia. Aceştia, prefectul Marin Constantin, preşedintele Pavel şi primarul Dragoş Soare, au acceptat invitaţia episcopului Vincenţiu de a-l însoţi într-o vizită în Israel la principalele obiective religioase din această ţară. În ultimul moment, din delegaţia care îl va însoţi pe episcopul Vincenţiu s-a retras Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa şi candidat PSD la funcţia de primar al municipiului Slobozia, care s-a răzgândit. Potor a decis că e mai bine să rămână la Slobozia pentru a se pregăti de Liga Campionilor.


Revenind la pelerinajul autorităţilor locale, alături de aceştia în Ţara Sfântă vor merge şi câţiva oameni de afaceri care nu sunt la prima vizită în Israel alături de episcop. Să menţionăm că Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a fost, în perioada 1991-1994, superior al Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim şi Iordan, şi reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului. Pe perioada şederii la Ierusalim, a avut bune raporturi atât cu Patriarhia Ierusalimului şi cu reprezentanţii celorlalte culte religioase de acolo, cât şi cu autorităţile Statului Israel.

Pentru că a avut privilegiul ca între 1991 şi 1994 să fie superior al BOR pe lângă Patriarhia Ierusalimului, Vincenţiu a avut şansa de a sta în faţa Sfântului Mormânt.

Pelerinajul autorităţilor în Israel va cuprinde o deplasare la Muntele Tabor cu închinare în Biserica Ortodoxă Schimbarea la Faţă (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Apoi la Cana Galileii, locul care aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Probabil că în prima zi de vizită, cu episcopul Vincenţiu ca şi ghid, grupul din Slobozia va vizita şi

Nazareth unde vor merge la Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul în care a fost casa Sfintei Familii. Din program nu va lipsa Cetatea Ierusalimului în care vor intra pe poarta Sf. Ştefan şi vor vizita Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia, Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Apoi Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, şi, probabil, şi Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Nu în ultimul rând, Bethleem-ul cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (care adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Spre finalul sejurului vor face deplasarea la Lod, la biserica care adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare