Inițializează o căutare

SAMGPL

FarmConect România, un eveniment de la fermieri pentru fermieri şi pentru familia ta! Peste 13.000 de vizitatori la ediţia 2023

Târgul FarmConect România a stârnit un interes crescut în rândul populaţiei din zona de Sud a ţării încă de la prima ediţie, cea din 2022, când a avut peste 6.500 de vizitatori în cele trei zile de expoziţii şi evenimente. Anul acesta, FarmConect - Târgul Agriculturii Româneşti a avut peste 13.000 de vizitatori. Reuşita cea mai mare a fost faptul că la târg au venit familii complete, părinţi, bunici, copii, nepoţi. O altă reuşită - dacă anul trecut au fost prezente aproximativ 100 de companii, anul acesta s-au alăturat târgului în calitate de parteneri şi expozanţi cu mult peste numărul primei ediţii.


Asta pentru că FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti şi-a propus o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că a fost şi este organizat şi asumat în întregime de fermieri şi se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist şi consumatorului. Misiunea târgului este de a consolida comunităţile locale şi, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar şi a economiei regionale.

Evenimentul, organizat cu scopul de a conecta fermierii cu companiile din industrie, a facilitat schimbul de informaţii, cunoştinţe şi experienţe relevante legate de bune practici şi de folosirea celor mai moderne şi performante tehnologii în agricultură, esenţiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică.

Conferinţele tematice, abordările profesioniste, programele artistice şi de creaţie au atras interesul vizitatorilor, desfăşurarea de forţă şi de imagine, dar şi surprizele la care nimeni nu gândea au dublat calificativul superlativ acordat şi deopotrivă interesul fermierilor şi vizitatorilor! La sfârşitul celor 3 zile putem spune că FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti este un succes în evoluţie!

La FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti 2023 au fost prezentate cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare şi protecţie a plantelor, dar şi cele mai performante utilaje agricole ale momentului.

Organizatorii au pregătit multe activităţi pentru întreaga familie, producătorii locali au fost prezenţi cu preparate tradiţionale, cu legume, fructe, miere şi multe alte bunătăţi. De asemenea, ne-am bucurat de produsele şi poveştile meşteşugarilor prezenţi la târgul de la Slobozia - Ialomiţa. Aşadar, FarmConect România a adus industria agriculturii, comunitatea şi tradiţiile laolaltă!



Bineînţeles, la deschiderea oficială a Târgului Agriculturii Româneşti au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Marian Pavel, primarul municipiului Slobozia, Dragoş Soare, prefectul Constantin Marin, staff-ul FAPPR şi al ACCPT Ialomiţa.

Prima zi a FarmConect România a găzduit, de asemenea şi prima Conferinţă tematică a evenimentului, „Geopolitica fluxurilor agricole-echilibre fragile si inegaliţi planetare”, o sinteză a situaţiei transporturilor de cereale şi produse agricole, dar şi conferinţa privind viitorul afacerilor din agricultură: „Noua generaţie în business - Cine duce mai departe afacerile antreprenoriale romanesti in agri-business?”.

Ziua a doua a debutat în forţă, cu o conferinţă despre un subiect arzător - chiar la propriu putem spune: riscurile din agricultură. Iar ultima zi a Farmconect, duminică, 3 august, a adus prezentări de creaţie şi artă dedicate copiilor, dar şi surprize distractive!



Nicolae Sitaru: Târgul FarmConect este şi o „poartă” către potenţialii investitori în judeţul Ialomiţa



Nicolae Sitaru, preşedinte FAPPR: Deşi este un eveniment la început de drum, aşteptările sunt mari şi noi încercăm să creştem un eveniment diferit de ce se află la momentul actual în domeniu, vrem o conexiune mai puternică cu vizitatorii, vrem să avem nu doar agricultori în târg, ci şi consumatori, societatea civilă în general, pentru a înţelege cum se produc alimentele lor, în ce condiţii, şi să le arătăm că ne străduim să le facem cât mai bune şi curate. Este un târg care vine să îmbine toate necesităţile: nevoia de informare, de finanţare, de socializare, de vânzare şi aşa mai departe.

De asemenea, dorim, prin acest târg să atragem atenţia investitorilor şi către judeţul Ialomiţa, un judeţ sărac din punct de vedere financiar acum, dar cu potenţial enorm, fiind poziţionat foarte bine geografic: aproape de autostradă, aproape de Bucureşti, aproape de port, poate fi un nucleu bun de investiţii, nu neapărat agricole, dar care să sprijine domeniul. Este foarte mult loc de dezvoltare, iar fermierii pot fi parteneri foarte buni, dar nu le pot cuprinde pe toate. E nevoie de investitori pentru infrastructura economică a judeţului Ialomiţa şi acesta este un alt scop al evenimentului FarmConect România.









Mihai Silviu, preşedinte ACCPT Ialomiţa: Cea de-a doua ediţie a FarmConect Romania - Târgul Agriculturii Româneşti s-a încheiat cu succes



Este un târg organizat de fermieri şi asta îl face diferit de altele, pentru că, pe lângă contactele cu furnizorii şi procesatorii, vine aproape de oamenii care ne consumă produsele, publicul larg, ilustrând tot lanţul alimentar. Este evenimentul care pune în lumină toate etapele, de la cum produc fermierii, cum se procesează recolta şi cum ajunge în farfuria consumatorului final.

Cea de-a doua ediţie a FarmConect Romania Târgul Agriculturii Româneşti s-a încheiat cu succes. Reuşita acestui succes este datorată unor oameni implicaţi ce au avut încredere că împreună putem organiza un eveniment de anvergură. În calitate de preşedinte al ACCPT Ialomiţa doresc să le mulţumesc domnilor Marian Pavel - preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnului Nicolae Sitaru - preşedinte al FAPPR, domnului Dragoş Soare, primar al municipiului Slobozia şi domnului Marin Nedu. De asemenea, doresc să felicit întreaga echipă FAPPR pentru organizarea excepţională.





Primarul Dragoş Soare: Slobozia lucrează intens şi foarte determinat ca să devină capitala agricolă



„De astăzi, 31 august, şi până duminică, 3 septembrie, aproape toată suflarea agricolă va trece prin Slobozia, în Ialomiţa. Slobozia, care lucrează intens şi foarte determinat la a deveni „capitala agricolă”. Cu argumentul principal că este situată în centrul celei mai mari aglomerări urbane din ţară“, a explicat primarul si fermierul Dragoş Soare în cadrul evenimentului Farmconect România.

„Până la Bucureşti, până la Constanţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, faci o oră, o oră şi puţin. Asta în condiţiile în care toată zona acoperă 3 milioane ha de teren agricol, cu fermieri mari, capitalizaţi, care cumpără uzual combine şi tractoare mari, construiesc silozuri, sisteme de irigaţii şi testează constant cele mai noi tehnologii. Peste 90% din PIB-ul oraşului şi al judeţului este făcut de agricultură. De aceea agricultura este şansa care poate ridica oraşul şi judeţul.



Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa: la Slobozia, în judeţul Ialomiţa, agricultura este la ea acasă



„FarmConect România - Târgul Agriculturii Româneşti şi-a deschis porţile celei de a doua ediţii, astăzi, la Slobozia, în judeţul Ialomiţa, locul unde agricultura este la ea acasă. Mi-a făcut plăcere să interacţionez cu fermierii şi producătorii noştri pasionaţi, care aduc contribuţii semnificative la dezvoltarea comunităţii noastre agricole. În acest sens continuăm să susţinem proiecte şi iniţiative pentru o agricultură durabilă şi prosperă în judeţul nostru, mai ales că recoltele de anul acesta au fost puternic diminuate din cauza secetei persistente. Ploaia abundentă de aseară a venit în semn de bun augur pentru târgul organizat, dar mai ales pentru campania agricolă de toamnă a fermierilor“.






Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare