Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Ştefan Muşoiu: Proiectul European, singura soluţie pentru tinerii României, născuţi după anul 2000

La întrebările privind cauzele ezitărilor Comisiei Europene sau ale întârzierilor decizionale ale acestui Executiv comunitar, care nu sunt pe placul tuturor cetăţenilor UE, ne-a răspuns, acum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ştefan Muşoiu. Preşedintele executiv al PSD Ialomiţa ne explică, prin prisma alegerilor europarlamentare din iunie 2024, pe cine avem de protejat prin votul nostru, dar şi care sunt dedesubturile puterii şi urmările grave pe care le-au generat unii factori de decizie autohtoni, diletanţi în politica mare de la nivelul Uniunii Europene. Muşoiu îi prezintă pe vinovaţii pentru traiul greu al vârstnicilor de rând, acei politicieni de-ai noştri care i-au exclus din start pe seniori dintre categoriile sociale, vizate de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nici extremiştii nu se bucură de un tratament mai bun din partea deputatului ialomiţean, care demonstrează cât de josnice şi ce urmări grave au intoxicările lor repetate cu care atacă tot timpul electoratul. 


  Reporter: Domnule preşedinte, unele bâlbe ale Comisiei Europene au devenit subiecte de atac al radicalilor pentru distrugerea acestui proiect politic unic în lume…

Ştefan Muşoiu: Şi Comisia Europeană este formată din oameni cu diverse orientări politice. Da, este clar că, pe fondul evenimentelor geopolitice, geostrategice şi economico-sociale tot mai diverse şi combinate cu tot soiul de noi provocări dificile, şi acest Executiv European trebuie să devină şi mai pragmatic şi mai atent la aşteptările tuturor cetăţenilor Uniunii Europene.

Reporter: Cum credeţi că se poate atinge această implicare şi mai activă, pe care o clamează mulţi politicieni comunitari de la Comisie, o parte din populaţia Uniunii, în timp ce alţii pur şi simplu desfiinţează prin mesajele lor constante şi atent ţintite întreaga Uniune Europeană?

Ştefan Muşoiu: În mai puţin de 300 de zile din acest moment, se vor organiza alegerile pentru Parlamentul European. Cel mai probabil, la noi, scrutinul se va desfăşura în data de 9 iunie. Aşadar, acest scrutin va însemna primenirea parţială a actualei garnituri comunitare de europarlamentari. Vor veni şi mulţi oameni noi cu idei poate mult mai oportune, cu alte strategii de acţiune, dornici să facă schimbări importante în bine. Subliniez în binele nostru comun, al tuturor naţiunilor care compun Uniunea Europeană. Şi mai sper la mult mai puţin dezechilibru exportat peste graniţe de către partidele extremiste!

Reporter: Trebuie să admitem totuşi că opoziţia poate conduce şi la idei bune.

Ştefan Muşoiu: Una este opoziţia şi altceva sunt extremiştii. Extremismul a fost şi rămâne deosebit de periculos, chiar abominabil prin atrocităţile girate. Nu o spun eu, ci vă puteţi uita în istorie, încă de la începuturile omenirii şi, în special, în ultimii ani, nu doar la nivelul UE, ci şi la cel mondial. Retorica lor este extrem de perfidă. Gâdilă orgoliul celor care nu ştiu politică prin promisiuni deşarte, de nerealizat, iar oamenii de bună-credinţă îşi pun speranţa în aceste basme, votează şi ne trezim, în câţiva ani, cu o Românie izolată politic şi diplomatic în interiorul Uniunii sau, şi mai grav, cu un RoExit, care ne-ar arunca imediat, înapoi, în condiţiile de dezvoltare ale anilor 90-2000. Acei ani grei, prin care noi am trecut, nu le sunt cunoscuţi actualelor generaţii de tineri. Şi tocmai pe acest fond, extremiştii creionează speranţe deşarte ale unei aşa-zise Românii de una singură, ieşită din UE, şi pusă imediat sub ameninţările, de orice fel, ale Federaţiei Ruse.

Reporter: Aşadar, tinerii născuţi după anul 2000 sunt principalul public al manipulărilor privind nevoia noastră ca stat de reafirmare în lume prin ieşirea din Uniune?

Ştefan Muşoiu: Nu! Doar la ei prind cel mai uşor aceste fantasme extremiste pentru că ei nu au trecut prin împrejurările grele de viaţă, anterioare lui 2000. Şi nici nu-mi doresc să ajungă vreodată să le experimenteze! Spun asta pentru că, fiind tatăl a două fete, care fac parte din aceste generaţii, constat foarte uşor că aceşti copii trebuie protejaţi tocmai prin conservarea locului României în Uniunea Europeană şi în NATO! Ei sunt viitorul acestei naţiuni şi tocmai pentru a ne asigura viitorul în rândul popoarelor europene, trebuie ca noi, cu toţii, să luptăm acum pentru ei. De acest scrutin din iunie 2024 chiar depinde traseul nostru printre celelalte naţiuni în Europa, dar şi pe întreg mapamondul. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar este clar că harta lumii ţine şi ea pasul cu timpurile acestea mereu în schimbare şi va arăta altfel decât am învăţat-o noi la şcoală. Pentru aceste schimbări inerente trebuie să-i pregătim pe tineri şi să-i convingem că alegerea, pe care o fac prin votul lor, anul viitor, le va determina întregul destin.

Reporter: Dar pentru electoratul tradiţional al PSD, persoanele în vârstă, ce miză ar mai avea aceste alegeri europarlamentare care vizează un orizont lung de timp?

Ştefan Muşoiu: Să nu uităm că datorită acestor oameni şi eforturilor lor, cu toţii suntem ceea ce am ajuns astăzi. Din acest motiv principal, PSD este mereu alături de această categorie a populaţiei, mereu abandonată de partidele de dreapta şi, în multe cazuri nefericite, dar din ce în ce mai numeroase, chiar şi de proprii urmaşi. Aceste alegeri pentru configurarea politică românească a Parlamentului European au o foarte mare însemnătate atât pentru ei ca părinţi, bunici, cât şi pentru urmaşii lor din perspectiva unei vieţi mult mai bune pe care o pot asigura simplu, printr-un vot!

Reporter: Concret, ce a obţinut PSD pentru seniorii României de la Bruxelles?

Ştefan Muşoiu: Ca să nu fiu acuzat de falsă modestie şi pentru că populaţia cunoaşte foarte bine eforturile noastre constante, mă rezum, de data aceasta, să invoc ultima mare victorie a premierului Marcel Ciolacu în privinţa pensiilor. PSD a înlăturat condamnarea la sărăcie a pensionarilor, introdusă cu cinism de USR în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Graţie negocierilor noastre constante şi a dialogului premierului Ciolacu, se vor majora veniturile pensionarilor aşa cum e normal, nu cum refuza dreapta. În formula USR-istă, reforma pensiilor asumată în PNRR prevedea menţinerea plafonului de 9,4% pentru cheltuielile cu pensiile până în 2070! Tot USR mai voia să impună şi un mecanism de tăiere automată a pensiilor dacă se depăşea acest plafon! Nici un alt stat european nu şi-a asumat o astfel de sentinţă nedreaptă împotriva seniorilor săi.

Reporter: Pe ce mai mizează PSD ca să obţină cel mai mare număr de mandate în Parlamentul European?

Ştefan Muşoiu: Ca întotdeauna, vom avea o abordare sinceră, deschisă faţă de tineri, diferită, şi mult mai responsabilă decât a celorlalte formaţiuni politice. Fac această afirmaţie pentru că pe noi ne legitimează nu doar rezultatele atâtor guvernări performante, cât şi succesele obţinute pe toate domeniile de activitate de către garniturile noastre trecute şi prezente de europarlamentari. Pentru provocările inedite care apar, în valuri, în toate domeniile, de la agricultură la dezvoltarea tehnologică, la riscurile la care ne expune Inteligenţa Artificială, la independenţa energetică, la nevoia de a susţine IMM-urile, la tranziţia către energia curată, PSD a pregătit mare parte din răspunsuri. Se vede, deja, pentru că le acordăm atenţia noastră sporită şi vom continua pe aceeaşi linie, la Bruxelles şi în Parlamentul României sau la Palatul Victoria, să le îmbunătăţim sau să le transformăm ori să le diminuăm efectele. Aşadar, PSD mizează pe puterea românilor de discernere între faptele noastre pliate pe necesităţile interne şi externe ale României şi fantasmagoriile şi eşecurile AUR şi USR!


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare