Inițializează o căutare

SAMGPL

Slobozia: A început FarmConect România, târgul agriculturii românești! Organizatorii vă așteaptă cu multe surprize!

În perioada 31 august – 3 septembrie, municipiul Slobozia va găzdui cea de-a doua ediție a târgului agricol FarmConect.

Organizat de Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), Primăria Slobozia, Consiliul Județean Ialomița, dar și cu sprijinul altor parteneri, FarmConect începe să se transforme într-unul dintre cele mai mari evenimente din lumea agricolă, un eveniment diferit față de altele, cu accent pronunțat pe relația dintre producător și consumator.

Timp de patru zile, Slobozia va fi locul unde se vor reuni producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători și distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale esențiale pentru o agricultură performantă. Mai mult decât atât, la Centrul de Conferințe Multimedia din cadrul târgului se vor discuta cele mai importante subiecte pentru fermieri, companii și consumatori.

Activitățile din cadrul FarmConect – Târgul Agriculturii Românești te vor face să descoperi, indiferent de vârstă, frumusețea lumii agricole, bogăția de produse românești, de la gusturi tradiționale românești până la produse artizanale unice, vei explora istoria agriculturii, în zona Muzeului Național al Agriculturii, te vei putea lăsa captivat de magia spectacolelor cu cai și acrobații, te vei putea alătura atelierelor creative pentru a învăța practicile autentice și te vei bucura de activități interactive împreună cu familia, dar vei putea participa și la concursurile organizate.

Vei întâlni producătorii locali de la „Livada cu smochini”, care vor fi prezenți la FarmConect România cu fructe proaspete culese direct din livada lor, producătorii locali de la „Honey Loriana BIO” cu produsele lor realizate din miere de albine, artizanii de la „Miedăria” cu sortimentele lor de mied modern, miedul IPM, o băutură realizată din miere de albine, producătorii locali de la „Sarmale la Cornet” cu produsele lor care îmbină mâncarea tradițională cu gustările moderne și inovative.

Totodată, vei descoperi arta berii în cea mai autentică formă: Berea artizanală! Artizanii de la „One Beer Later” vor fi prezenți cu sortimentele lor de bere artizanală, care sunt realizate cu ingrediente de cea mai bună calitate!

Iar vara, ce este mai bun decât o înghețată? Fiecare înghețată este o explozie vibrantă de arome naturale, realizată cu dragoste din fructele proaspăt culese.

„Cooperativa Rodagria” va fi prezentă la FarmConect România cu bucurii dulci, atât pentru copii, cât și pentru adulți! Nu în ultimul rând, „Gelateria Adela” vine cu multe arome delicioase de înghețată.

De asemenea, „Rulota cu Mini Gogoșele” vă așteaptă cu inelușele binecunoscute, cu topping-uri delicioase, alături de alte produse, cu răcoritoarele frappe-uri, aromatele cafele și nu în ultimul rând săltărețul popcorn.

Printre participanții la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești vor fi și artizanii de la „Casa De Ulei”. Uleiul lor se extrage din seminţe, prin prelucrare la rece, ceea ce duce la menţinerea gustului, a aromei și nutrienţilor.

Artizanii de la „The Wooden Goose” vor fi prezenți la târg cu produsele lor unicat! Acestea sunt realizate din lemn salvat, o îmbinare între tradiție și inovație, sculptate cu grijă și dedicare de mâinile meșterilor talentați!

Descoperă, de asemenea, magia jucăriilor din lemn create cu dragoste de producătorii noștri locali! Meșteșugarii de la „ChopchopWood” vor fi prezenți la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești!

Și meșteșugarii de la „Miorița Handmade” vor veni cu veste, căciuli, accesorii și trăistuțe din lână împâslită.

Totodată, inspiră-te din frumusețea tradițiilor românești și poartă cu mândrie piese bogate de cultură și istorie! Meșterii populari de la „Tradiție și culoare” vor fi prezenți cu ii și rochii cusute manual și brodate cu mătase, bluze și fote, care îmbină perfect tradiția cu modernitatea.

Nu în ultimul rând, vei descoperi magia naturii cu produsele îmbogățite cu lavandă. Producătorii locali de la „Lavanda Ialomita” vor fi prezenți cu produsele lor naturale.

Și Domeniul Manasia va fi prezent la FarmConect România să ne amintească despre bucuria pe care o aduce gustul inconfundabil al cozonacului tradițional.

În plus, la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești veți avea ocazia în fiecare zi vă bucurați de spectacole cu cai și acrobații alături de familie. Cei de la „Basme cu Cai” vă pregătesc cele mai frumoase momente în zona special amenajată pentru o experiență cât mai distractivă și captivantă.

Program spectacole: 31 august – începând cu 13:30, 1 septembrie – începând cu 12:30 & 16:00, 2 septembrie – începând cu 12:00 & 12:40, 3 septembrie – începând cu 10:30.

La FarmConect va fi și o zonă dedicată copiilor, un loc în care învățarea se împletește cu distracția. Copiii vor avea ocazia să se simtă fermieri adevărați pentru o zi și să descopere mai multe despre agricultură.

Prin ateliere de creație, zonă cu animale, spectacole și plimbări cu cai și multe altele, Târgul Agriculturii Românești vă așteaptă împreună cu familia să intrați în minunata lume a agriculturii românești!

Să nu uităm de Muzeul Național al Agriculturii, care vă așteaptă la târg pentru a vizita colecțiile unicului muzeu din țară care prezintă evoluția agriculturii.

Zona special amenajată va cuprinde exponate impresionante precum unelte, tractoare și mașini pentru prelucrarea cerealelor din secolul XX și, de asemenea, vor fi organizate ateliere pentru copii și adulți.

Vor exista și concursuri. Organizatorii invită fermierii la concursul „Mămăliga de aur”, o competiție gastronomică pentru iubitorii gusturilor tradiționale, sub îndrumarea iscusită a Chef Tand Nicolai. Fermierul aduce mălaiul pentru mămăligă, Libra Bank aduce mălaiul pentru ferma ta! Organizatorii îți pregătesc cea mai bună atmosferă și ingredientele producătorilor locali, iar tu aduci energia și pofta de mâncare, pentru cel mai memorabil cooking show!

O sărbătoare a gustului autentic și a pasiunii pentru bucătărie, unde Mămăliga de Aur nu este doar premiul, ci emblema dragostei noastre pentru tradițiile românești!

Totul se va desfășura sâmbătă, la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, la stand-ul Libra Bank!

Un alt concurs cu premii este organizat online (pe pagina de facebook a FarmForum) – Care este cea mai tare cultură prin ochii tăi. Participanții trebuie să răspundă la întrebarea „Care e cultura ta preferată și care este cea mai profitabilă?”. Premiile? Le descoperiți acolo.

Despre ce înseamnă performanța în zootehnie vom afla de la ABERDEEN ANGUS ROMÂNIA. Cu 1.550 de membri din toate regiunile ţării, Angus Romania deţine peste 120.000 de taurine din rasa Aberdeen Angus, reprezentând peste 97% din totalul de capete existent la momentul acesta în ţară.

Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatori.

Conferințele tematice, care vor fi susținute la Centrul de Conferințe Multimedia în fiecare zi, vor aduce mai aproape de tine informații importante despre tot ce se întâmplă în acest domeniu.

Printre acestea, menționăm conferința ”Geopolitica fluxurilor agricole – echilibre fragile si inegalități planetare”, care va avea loc în prima zi a FarmConect România, pe 31 august, și va explica, pe larg, care sunt opțiunile fermierilor pentru a se proteja de efectele negative și a-și pregăti strategiile de piață, urmată de conferința Noua generație de bussines.

Avanpremiera Campaniei Agreena 2024 are loc joi, 31 august, la ora 17:00, în cadrul FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, conferință organizată de Agreena Romania în parteneriat cu IPSO Agricultură și FAPPR – Mândru că sunt fermier.

Conferința „Agricultura viitorului sub imperativul utilizării eficiente a resurselor” va avea loc pe 1 septembrie, începând cu orele 10:30, în zona Centrului de Conferințe Multimedia. Se va vorbi și despre sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor care acționează preventiv pentru a reduce impactul fenomenelor meteorologice extreme, în special căderi de grindină, secetă și furtuni puternice. Totodată, se va discuta despre formarea profesională agricolă în România, provocări structurale și soluții locale, pe 1 septembrie, începând cu orele 13:30.

Conferința tematică din cadrul FarmConect România „Cât de sigură este hrana noastră?” va avea loc pe 2 septembrie și se adresează tuturor celor care doresc să afle despre calitatea alimentelor.

Nu mai e mult și începe FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești. Înainte de eveniment, vă prezentăm și companiile din sectorul îngrășămintelor și din industria carbonului și procesării care te așteaptă la standul lor.

Reprezentanții companiilor de îngrășăminte: Ameropa Biotech, Bionutria, Carmeuse Agro Romania, Ecofol România, SEEFCO, TIMAC Agro România, Yara Romania și cei ai companiilor din sectorul de procesare-carbon: Agreena Romania, Cargill, eAgronom România, Expur!

Fermierii știu că pentru o recoltă și o producție bună este nevoie de echipamente de irigații și distribuitori de inputuri care să ofere cele mai bune soluții.

La FarmConect România găsești companiile din sectorul de irigații și distribuție care te așteaptă la stand cu produsele și serviciile lor pentru profesioniști!

Distribuitori: Agrii, Agro-Est Muntenia, Alcedo, Ameropa Grains, Soufflet AGRO Romania. Irigații: Irtec, Metzer Romania, Netafim powered by EPRS Romania, Valley.

De asemenea, vei afla împreună cu „Mugurel” producătorii și comercianții de utilaje agricole pe care îi vei întâlni la FarmConect România.

În cadrul Târgului Agriculturii Românești vin să se întâlnească cu toți fermierii profesioniști: AgroConcept, AMAZONE, Dicor Land – Utilaje Agricole, Kelly, NHR Agropartners, Drone Agricole Riagro, Romagra Utilaje Agricole, Tehnoland, Titan Machinery România și Vanina.

Cele mai apreciate companii de pe piața semințelor și a produselor de protecție a culturilor vor fi prezente la FarmConect România. Te invităm să îl urmărești pe Mugurel, tânărul fermier din Bărăgan, care descoperă alături de tine primii expozanți ai Târgului Agriculturii Românești: ADAMA Romania, Aectra Agrochemicals, Axereal, Bayer România, Corteva Agriscience, FMC Agro Romania, Innvigo Agro Romania, ITCseeds, KWS România, Lidea Romania, Nufarm România.

Așadar, între 31 august și 3 septembrie, între orele 9.00 – 17.00, sunteți așteptați la FarmConect, târg agricol care se va afla situat pe Șoseaua Brăilei, nr. 14, Slobozia (FarmConnect – Google Maps și Waze), zona Parcului IMM. Intrarea este gratuită.












































Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare