Inițializează o căutare

SAMGPL

62 de cazuri de cancer, descoperite la Spitalul Judeţean Slobozia în ultimele 8 luni de zile

Din vara anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţe Slobozia beneficiază de un ecograf nou, în valoare de 60.000 de euro. De atunci şi până în prezent, medicii specialişti din cadrul spitalului au descoperit zeci de cazuri de cancer la prostată.
Vali Minciună, medic urolog
Până la utilizarea ecografului, majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu această boală cruntă mergeau la medicul de familie, care le dădea, cel mult, un tratament pentru adenomul de prostată.

Vali Minciună şi Octavian Creţu, ambii medici urologi în cadrul SJU Slobozia, au descoperit din vara anului trecut şi până în prezent circa 62 de cazuri de cancer, unele dintre ele în stadii avansate. Alte 20-30 de cazuri sunt evaluate în această perioadă şi aşteaptă rezultatele. Iar partea bună este că odată cu achiziţia ecografului, prin descoperirea cazurilor într-o fază incipientă conduce la nişte costuri mult diminuate per pacient faţă de faza avansată, când cheltuielile sunt astronomice.

Mai mult decât atât, în urma unei operaţii realizată luna aceasta, aceştia au reuşit să îndepărteze de la un bărbat o tumoră de jumătate de metru.

Pentru a beneficia de serviciile de ecografie, dar şi pentru a fi operaţi, recent, la Spitalul Slobozia au început să vină pacienţi din Brăila, din Călăraşi şi chiar din Ploieşti. În ritmul alert în care au început să vină pacienţii pentru a fi diagnosticaţi şi trataţi, cât de curând Spitalul Judeţean va trebui să înfiinţeze o secţie de urologie. Treptat, iată, unitatea spitalicească începe să-şi merite numele de spital judeţean. Iar cât de curând va avea şi „faţă“ de unitate medicală, e nevoie doar de timp...

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare