Inițializează o căutare

SAMGPL

Preşedintele PNL infirmă zvonurile plecării la alt partid. Şefa IŞJ, vizată de schimbarea din CJI

Deputatul Tinel Gheorghe, preşedintele PNL Ialomiţa, are planuri mari cu organizaţia politică pe care o conduce. După cum a spus în timpul unei conferinţe de presă, el va fi „cel care va stinge lumina la PNL”, în felul acesta încercând să infirme zvonurile care îl dau plecat la PMP sau la ALDE.

Stânga - Tinel Gheorghe, președintele PNL. Dreapta - Luminița Barcari, inspectorul școlar general

Deşi, imediat după dezastrul de la alegeri, conform unei directive de la centru, Tinel ar fi trebuit să cedeze conducerea partidului, deputatul spune că organizaţia Ialomiţa s-a menţinut la mijlocul clasamentului în topul naţional al filialelor PNL. Prin urmare, rezultatul de la alegerile parlamentare nu poate fi considerat involuţie, ci un rezultat bun, a mai spus deputatul în cadrul unei conferinţe de presă.

Consilierii judeţeni, bată-i vina

La sfârşitul anului trecut, printr-un proiect de hotărâre din cadrul unei şedinţe ordinare, Consiliul Judeţean a alocat sume în valoare totală de 2,4 milioane de lei – sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat – către 39 de comune şi 3 oraşe din judeţ.

Printre localităţile care au beneficiat de acele alocări nu s-au numărat toate comunele PNL, cum nu s-au numărat nici cele PSD. Totuşi, Tinel s-a arătat deranjat de lipsa de reacţie a grupului PNL din Consiliul Judeţean, drept pentru care a promis că va pune presiune pe ei şi pe viitor lucrurile se vor schimba.

Dorinţa de autoritate arde mai tare ca niciodată

Chiar dacă n-a fost explicit cu privire la modul în care va strânge cureaua cu aleşii liberali, tindem să credem că preşedintele PNL ar dori să facă mici schimbări în cadrul reprezentanţilor din administraţia judeţeană.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Consiliul Judeţean a organizat o şedinţă extraordinară, unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi reprezentând numirea Clementinei Tudor în funcţia de manager al Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Slobozia.

Atunci, consilierul judeţean Dragoş Soare, din grupul PNL, a luat cuvântul şi a catalogat respectiva numire ca fiind una politică.

În momentul votului, singurul consilier liberal care a fost de acord cu numirea şi a votat „pentru”, a fost Luminiţa Barcari, inspectorul şcolar general.

Credem noi, doamna Barcari s-a gândit că ar crea o situaţie penibilă dacă s-ar opune proiectului de hotărâre, având în vedere faptul că, deşi e implicată adânc în politică, are funcţia pe care o are în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

Ce n-a luat Luminiţa Barcari în calcul este regula nescrisă, impusă de Tinel: niciodată – dar niciodată! – nu vota cot la cot cu majoritatea din consiliu!

Ne gândim – doar ne gândim – să fie inspectorul şcolar general una dintre piesele pe care preşedintele PNL Ialomiţa vrea să le schimbe în viitorul apropiat?

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare