Inițializează o căutare

SAMGPL

IJJ Ialomița a constituit o comisie pentru a închide gurile cârcotașilor

În ediţia de marţi am relatat despre un concurs organizat de 3 ori de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa pentru funcţia de „Comandant grupă supraveghere şi ordine publică din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Feteşti“. Ei bine, acest concurs a fost organizat de 3 ori pentru ca protejatul IJJ să-l poată promova. Exact ca pe timpul lui Ceauşescu, când o partidă de fotbal ţinea până câştiga echipa PCR!
 

Cam aşa a procedat şi comanda IJJ, care a mai preluat ceva de la PCR (Pile-Cunoştinţe-Relaţii)! A preluat modul de închidere a gurilor celor nemulţumiţi prin represalii.

Astfel, pentru că a fost evident faptul că subofiţerul Gheorghe Petrică, şef schimb pază în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Feteşti, a fost ajutat să câştige concursul, concurentul Moga Iuliano şi-a exprimat nemulţumirea. Cum? I-a transmis lui Gheorghe Petrică intenţia de a-i face un raport că repară electrocasnice în sediul Detaşamentului de Jandarmi Feteşti.

Deşi la data de 9 ianuarie a.c., Petrică a fost filmat de camerele de supraveghere cum introduce un televizor LED în unitate, pe data de 19 ianuarie a.c., la Feteşti se prezintă locotenent-colonel Leonte Dragoş. Acesta anunţă faptul că s-a prezentat în calitate de şef al unei comisii de cercetare disciplinară pentru a cerceta ameninţarea adusă lui Petrică-lampă mică.

Leonte s-a pus imediat pe treabă, că doar venise cu temele făcute, pe cine „să ardă“ şi pe cine să protejeze. Astfel, şeful comisiei de cercetare a solicitat rapoarte de la 6 subofiţeri şi a încercat să obţină faptul că ar fi fost mai mult decât ameninţarea menţionată la adresa lui Petrică. Cu alte cuvinte, că „depanatorul“ ar fi fost ameninţat şi cu alte chestii, nu doar cu un raport că repară electrocasnice în curtea unităţii. Adică, ar fi vrut să-l agaţe pe Moga cu o altă ameninţare mai gravă, intenţia fiind de a-l sancţiona pe nemulţumit şi nu pe Gheorghe.

Aşadar, într-o cameră din unitate, Leonte a chemat, simultan, 3 subofiţeri şi i-a întrebat dacă ştiu ceva despre un incident între Petrică zis Tarzan şi Moga.

Dintre toate rapoartele primite, lui Leonte i-a atras atenţia cel dat de subofiţerul Daniel Duţu de la pază. Acesta a scris că nu a văzut şi nu a auzit nimic, motiv pentru care nu poate oferi nici un fel de detalii. De faţă cu ceilalţi doi subofiţeri, Leonte l-a ameninţat pe Duţu să facă alt raport că altfel nu pleacă acasă. Timorat, subofiţerul Daniel Duţu a repetat că nu poate oferi detalii, neştiind nimic, motiv pentru care Leonte a plusat: „Trebuie să fi văzut tu ceva! Iar nu ai scris ce trebuia“! La două săptămâni de la „descălecarea“ acestui ofiţer la Feteşti, Duţu primeşte dispoziţie să scrie alt raport despre ameninţarea pe care ar fi primit-o Tarzan.

Un aspect foarte important de menţionat este faptul că acest Leonte a devenit şeful comisiei de cercetare disciplinară după ce anterior fusese membru în comisia de examen care l-a scos câştigător pe Tarzan la a treia încercare.

În final, proba fatală cu care demonstrăm că Tarzan este ţinut în braţe de IJJ este avertismentul dat subofiţerului George Stănescu. Pentru că a confirmat faptul că Tarzan repară electrocasnice în unitate, existând şi filmări în acest sens, Stănescu a primit sancţiunea avertisment de la comanda IJJ. Mai mult decât atât, şeful Detaşamentului 3 Jandarmi Feteşti, Chiţoi Dănuţ, a mers cu „avertismentul“ în dinţi până la Trezoreria Feteşti pentru a i-l înmâna lui Stănescu. Ce obedient!

Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare