Inițializează o căutare

SAMGPL

Lista nominalizaților pentru postul de secretar de stat rămâne deschisă

Lista nominalizărilor PSD Ialomiţa pentru postul de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale rămâne deschisă. Din informaţiile de care dispunem în acest moment, „varianta Cristian Corlău” este încă analizată, dar şansele pentru nominalizare sunt relativ reduse pe motive de dosar.


 Pe lista viitorilor posibili secretari de stat s-a aflat şi Alexandru Potor, solicitat în mod expres de către Adrian Chesnoiu, titularul portofoliului de la Ministerul Agriculturii. Despre cel care ocupă în prezent postul de administrator public al Judeţului Ialomiţa, Marian Pavel ne-a declarat că „ar fi fost un foarte bun ministru al Agriculturii româneşti dacă nu ar fi fost implicat în proiectele de dezvoltare pe care Consiliul Judeţean Ialomiţa le are în derulare”: „Alexandru Potor ar fi fost propunerea noastră numărul 1 pentru postul de secretar de stat care revine PSD Ialomiţa. Numai că nu-şi doreşte să plece la minister în condiţiile în care este angrenat în majoritatea proiectelor pe care administraţia judeţeană le are în derulare şi nu are cum să plece”, ne-a declarat Marian Pavel.

Lista numelor posibililor secretari de stat în MADR nominalizaţi de PSD Ialomiţa l-ar fi inclus şi pe Daniel Crunţeanu, directorul adjunct al AFIR. Varianta a fost exclusă de preşedintele PSD Ialomiţa, care şi-a nuanţat declaraţia cu un „până în momentul de faţă” care lasă loc de interpretări. În sensul că Pavel nu ar exclude o viitoare nominalizare în cazul în care Cristian Corlău nu va trece, într-un final, „proba dosarului“: „Ce vă pot confirma este că Daniel Crunţeanu nu a fost luat în calcul pentru că ocupă oricum o poziţie foarte importantă la nivelul conducerii AFIR. Iar ideea noastră a fost aceea de a ocupa şi o altă funcţie importantă în afara celei deţinută de către Daniel“, a mai precizat Pavel.

Pe de altă parte, varianta Crunţeanu nici nu ar fi fost agreată de Adrian Chesnoiu, pe fondul unor mai vechi discuţii în contradictoriu din perioada în care drumurile celor doi s-ar fi intersectat pe holurile ministerului.

În sfârşit, dar nu în cele din urmă, preşedintele PSD Ialomiţa a confirmat faptul că a avut o discuţie „de principiu“ cu Ionel Arion, fermierul ialomiţean care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Federaţiei Naţionale „Pro Agro“: „A fost o discuţie mai veche, de principiu. Ionel Arion ar fi fost o opţiune serioasă pentru noi, dar discuţia s-a finalizat cu ideea că mai are multe lucruri de făcut în structura asociativă pe care o coordonează în prezent“, a confirmat Marian Pavel interesul pentru o eventuală nominalizare a lui Arion pentru postul din aparatul de specialitate al ministrului Agriculturii.

În condiţiile date, lista cu posibile nominalizări rămâne deschisă până la viitoarea discuţie din cadrul organizaţiei PSD Ialomiţa: „Nu am avut încă o discuţie statutară cu colegii mei, pentru a putea face o altă propunere. Când o s-o am, o să vă informez cu siguranţă“, ne-a asigurat preşedintele PSD Ialomiţa.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare