Inițializează o căutare

SAMGPL

Un interlop, în arest preventiv după ce a șantajat un profesor


Ultima dintr-o amplă serie de victime care l-au transformat pe Marian Petriceanu în client (aproape) permanent al instanţelor de la Slobozia este un cadru didactic din Miloşeşti.

Dan Marius Trică a întregit, în luna august, lista celor care au avut de-a face cu apucăturile individului cunoscut şi recunoscut în judeţ „graţie” mai multor probleme cu legea.

La momentul respectiv, Petriceanu i-ar fi cerut profesorului de limba română suma de 1000 de lei. Pentru ce anume şi cu ce anume l-a şantajat interlopul pe profesorul de la Miloşeşti, rămâne un mister, în condiţiile în care Trică nu vrea să iasă în evidenţă, dintr-o teamă pe care încercăm să o înţelegem, dat fiind protagonistul poveştii. Se pare, însă, că Trică ar fi fost ameninţat că va fi „băgat în portbagaj”. Ameninţare repetată la câteva săptămâni distanţă de prima tentativă de a-l stoarce de bani pe profesorul din Miloşeşti. Şi pe care Trică ar fi putut să o ignore dacă nu ar fi existat, din câte ştim, precedentul creat, tot în vară, prin pătrunderea lui Petriceanu în casa unui consătean pe care l-ar fi ameninţat cu sabia.

În urma celei mai recente dintre „isprăvi”, Petriceanu s-a ales cu dosar penal în care este cercetat pentru şantaj în formă continuată. Şantajistul a fost arestat preventiv la începutul lunii septembrie, odată cu punerea în aplicare a sentinţei pronunţată în dosarul nr. 4226/312/2020 şi prelungită la data de 25 septembrie printr-o decizie a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Slobozia.

Luni, 26 octombrie, magistraţii Judecătoriei Slobozia au prelungit suspansul în ceea ce priveşte soarta inculpatului Marian Petriceanu, odată cu prelungirea arestului preventiv „până la o nouă verificare”. Instanţa de la Slobozia a respins şi cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu

Un mic detaliu, deloc lipsit de importanţă, este acela că Petriceanu fusese eliberat condiţionat în ianuarie 2018, sub rezerva posibilităţii revocării liberării condiţionate „în caz de comitere a unei noi infracţiuni în intervalul de timp de la eliberare până la împlinirea duratei pedepsei. Condamnatul avea de executat la momentul respectiv un rest de pedeapsă de 261 de zile dintr-un total de 5 ani şi 7 luni, cât primise în iunie 2018 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cristian Filip

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare