Inițializează o căutare

SAMGPL

Singurul primar independent, Ionuț Goga, a devenit membru PSD «cu carnet»


Candidatul care a produs una dintre cele mai mari surprize la turul de scrutin din 27 septembrie din postura de independent a „rupt vraja”: de săptămâna trecută s-a înscris în PSD.

Ionuţ Goga ne-a declarat că schimbarea a survenit ca urmare a unei propuneri venită dinspre Marian Pavel: „Nu am luat în calcul iniţial această variantă, dar în urma unei discuţii foarte serioase, am decis să accept oferta. Am fost conştient de la început că îmi va fi mai greu ca primar independent şi de aceea am acceptat această variantă. Chiar dacă nu sunt un social-democrat înfocat, cred că este bine să profit de această oportunitate. Ce ştiu sigur este că interesul comunităţii locale trebuie să fie pe primul loc. Şi, din acest punct de vedere, faptul că PSD a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean a fost un argument suficient de puternic”, ne-a declarat Goga.

În ceea ce priveşte eventualele reacţii adverse ale alegătorilor săi care, poate, au votat schimbarea la Moviliţa şi pentru a nu mai avea primar „roşu”, Ionuţ Goga afirmă că nu-şi face probleme: „Cred că pentru oamenii din Moviliţa contează mai mult ceea ce vreau şi voi face pentru ei, decât partidul din care fac parte. Nu am candidat pentru a face politică, ci pentru că vreau să schimb în bine viaţa locuitorilor comunei. Şi se va vedea acest lucru în mandatul pe care de-abia aştept să îl preiau”, ne-a mai declarat fostul primar independent al comunei Moviliţa.

Ionuţ Goga mai spune şi că toate promisiunile din campania electorală pentru alegerile care l-au propulsat în fruntea administraţiei locale sunt „priorităţi zero” pentru el. Dar, intenţionează să pună în prim plan cei 306 tineri şi copiii din comună, pentru care are în plan demararea procedurilor în vederea ridicării din temelii a unei şcoli nou-nouţe: „Sper să nu mă lovesc de birocraţia românească pentru implementarea acestui proiect şi nici pentru viitorul cămin cultural pe care mi-l doresc ridicat în comună”, mai spune Ionuţ Goga.

În vârstă de 44 de ani, primarul ales al comunei Moviliţa îi succede în funcţie lui Petre Petre, aflat în funcţie din 2004 şi propus electoratului local şi la recentele alegeri locale.

Goga a obţinut 23,35% dintre sufragiile valabil exprimate la alegerile din 27 septembrie şi l-a devansat cu doar 11 voturi pe primarul în funcţie, considerat favorit pentru câştigarea celui de-al cincilea mandat consecutiv.

Candidatul-surpriză, înregimentat săptămâna trecută în PSD, va beneficia de sprijinul a trei dintre cei 11 consilieri social-democraţi dintr-un legislativ „pestriţ”, cu alţi trei consilieri PNL, doi din partea USR-PLUS şi câte unul de la Pro România, PPUSL şi PMP.

Robert-Viorel Dincă

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare