Inițializează o căutare

SAMGPL

Rămas fără viitor parlamentar, deputatul Tinel are trei variante de «job»


Scos, cel puţin pentru moment, din jocurile politicii ialomiţene de decizia conducerii interimare a PNL Ialomiţa de a nu-i oferi şansa unui nou mandat de deputat, ex-preşedintele liberalilor ialomiţeni nu disperă. Cel puţin, nu în mod public.

În cadrul celei mai recente dintre deja tradiţionalele conferinţe de presă, încă parlamentarul ialomiţean a ţinut să menţioneze că ia în calcul cel puţin trei variante pentru viitoarea sa carieră profesională: „Prima variantă este să mă întorc la fostul loc de muncă, în corpul de control al Ministerului Agriculturii, cea de-a doua este să merg în sectorul privat şi cea de-a treia este să aleg ceva „între şi între”, şi-a proiectat fostul preşedinte al PNL Ialomiţa viitoarea carieră profesională. Cel puţin pentru moment nu a dorit să ofere alte detalii...

Pentru cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu evoluţia profesională a deputatului liberal de Ialomiţa, ar trebui consemnat faptul că Gheorghe Tinel este de profesie inginer silvic. Primul său job în domeniu datează din 1991, când a obţinut un post de inginer silvic la Mitreni, în cadrul Direcţiei Silvice a Judeţului Călăraşi. Doi ani mai târziu, Tinel a făcut un pas către Capitală, odată cu mutarea la Ocolul Silvic Snagov, unde a rămas până în 1998.

Pasul către Ministerul Agriculturii, unde a ajuns în 2001 ca şi consilier, a fost făcut nu înainte ca viitorul om politic, originar din Fierbinţi-Târg, să-şi facă „încălzirea” ca director al Direcţiei Silvice Bucureşti şi ulterior director comercial al Direcţiei Silvice a Judeţului Dâmboviţa. Timp de alţi doi ani, până în 2007, a fost şeful Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, post din care a mai făcut un salt, timp de un an, pe funcţia de director general adjunct în cadrul aceluiaşi minister. În aceeaşi perioadă, fostul preşedinte PNL Ialomiţa a absolvit un curs profilat pe combaterea fraudei în Estonia și în Slovacia, două masterate, a absolvit o facultate de drept şi şi-a dat şi doctoratul în silvicultură.

C.V.-ul pe care Gheorghe Tinel ar putea să-l scoată din sertar în perioada următoare, mai include şi menţiunile referitoare la postul de lector ocupat din 2016 până în prezent la Universitatea Ecologică din Bucureşti şi la calitatea de membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor.

Pentru cei care ar putea jubila la gândul că Gheorghe Tinel a intrat definitiv în istoria politichiei locale, politicianul liberal intrat în partid via PNŢCD şi PDL are un mesaj fără echivoc: „Nu vă bucuraţi prea tare. Politica ialomiţeană nu se va face fără Gheorghe Tinel”. Un fel de „mă voi întoarce!”.

Robert-Viorel Dincă

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare