Inițializează o căutare

SAMGPL

Un feteştean, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

La data de 16 octombrie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus trimiterea în judecată a feteşteanului Cotea Marinel Romeo, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). Inculpatul Cotea nu are vreo calitate specială, motiv pentru care faţă de acesta s-a luat doar măsura preventivă a controlului judiciar,

Povestea penală a lui Cotea cu acele două infracţiuni de trafic de influenţă îşi are începutul la data de 17 iulie 2020. Atunci, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au înregistrat denunţul unui martor. Astfel, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Cotea a pretins şi primit o sumă de bani în euro de la martorul denunţător, interesat de înmatricularea, pe numele său, a două autoturisme. Dar, cum s-a ajuns la darea/primirea de şpagă? Ei bine, martorul denunţător a vrut să-şi înmatriculeze cele două autoturisme în regim de prioritate, în raport cu datele programărilor online iniţiale, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa.

Ca în mai toate poveştile de acest gen, inculpatul l-a lăsat pe martorul denunţător să creadă, în mod nereal, că are influenţă pe lângă funcţionari din cadrul serviciului public respectiv. Adică, „traficantul“ Cotea i-a promis „gâscanului“ care a apelat la el că va interveni pe lângă aceştia şi că îi va determina să procedeze la înmatricularea cu prioritate a autoturismelor.

Astfel, cu ocazia organizării unei acţiuni de prindere în flagrant, în data de 22 iulie 2020, inculpatul a fost surprins de ofiţeri ai Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa având asupra sa toate actele privitoare la înmatricularea unui autoturism, precum şi suma de 100 de euro, primită de la martorul denunţător. 

Marţi, 20 octombrie a.c., dosarul lui Cotea a ajuns pe rolul Tribunalului Ialomiţa care încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare