Inițializează o căutare

SAMGPL

Andreia Radu, medic de familie: „Nu sunt nici militar şi nici martir. Sunt medic dedicat trup şi suflet meseriei!”

 


Cunoscutul medic de familie din Slobozia a reacţionat extrem de virulent la adresa unei declaraţii a lui Virgil Guran, consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, care afirmase sâmbătă, într-o intervenţie televizată, în contextul celor mai recente măsuri impuse medicilor de familie, că „trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”. 

Declaraţia lui Guran, de un cinism care frizează absurdul, a fost taxată ca atare de liderul medicilor de familie din Ialomiţa care a ţinut să-i precizeze politicianului liberal care îi este menirea: „Domnule Virgil Guran, pentru tine sunt doar un medic, un furnizor de servicii, aşa cum ne numiţi voi, decidenţii. Nesemnificativ şi lipsit de importanţă, care poate să moară, că, deh, e ca la război: mai mor unii, alţii mai supravieţuiesc! Dar, pentru familia mea, în numele căreia îţi scriu, sunt viaţa lor, aerul lor! Eu nu sunt nici militar şi nici martir! Sunt medic dedicat trup şi suflet meseriei pe care mi-am ales-o încă de la vârsta de 5 ani. Dar, nimeni, absolut nimeni, nu are dreptul să îmi ceară să merg cu mâinile goale şi complet lipsită de protecţie, cu bună ştiinţă, la pacienţii pozitivi!“, s-a revoltat Andreia Radu (foto) la adresa „ieşirii în decor” a lui Guran.

Medicul de familie ialomiţean îl acuză pe preşedintele liberalilor dâmboviţeni de lipsa conexiunii între creier şi organul vorbirii. Carenţă pe care o consideră suficientă pentru ca politicianul să-şi dea demisia: „Dumneata gândeşti înainte să deschizi gura? Domnule Guran, fă bine şi pleacă singur din funcţia pe care o ai! Cu asemenea consilieri, nu e de mirare că se iau decizii proaste!”, a răbufnit Andreia Radu la adresa reprezentantului Executivului.

„Recidiva” lui Guran, care afirmase cu puţin timp în urmă că „o răceală este mai greu de dus decât coronavirusul” a fost taxată drept cinică şi iresponsabilă şi de Societatea Naţională a Medicilor de Familie, instituţie care consideră că „lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pe Guran pentru orice funcţie publică: „Cu speranţa că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului României, cerem urgent demiterea sa”, se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii duminică de SNMF. Nefericita declaraţie a lui Victor Guran a fost făcută în contextul reacţiei unanime a medicilor de familie din România la adresa anunţului făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, care a confirmat recent că s-a luat decizia ca medicii de familie să facă evaluarea stării de sănătate a pacienţilor cu Covid asimptomatici la domiciliul acestora: „Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă”, şi-a nuanţat punctul de vedere conducerea SNMF.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare