Inițializează o căutare

SAMGPL

Este Jihad în USR Ialomiţa! Foşti candidaţi, printre răzvrătiţi...


Candidata Alianţei USR-Plus la funcţia de primar al comunei Valea Ciorii a reacţionat recent la modul în care se desfăşoară desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din decembrie. În opinia sa, între cele două „aripi” ale Alianţei de la nivelul judeţului Ialomiţa s-a declanşat un veritabil măcel. În mijlocul acestuia, după cum afirmă profesorul universitar revenit de la Londra pentru a încerca să dea o altă „culoare” scenei politice ialomiţene, se întâmplă alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor la apropiatele (teoretic) alegeri parlamentare: „Este măcel la Alianţa USR-Plus. Ştiaţi că astăzi ( duminică – n. red) sunt alegerile interne pentru candidaţii noştri la parlamentare? Am aflat azi-noapte şi încă mai sper că este o dezinformare. Fac un apel către prietenii de la USR Ialomiţa să îmi confirme dacă aşa este. Noi nu avem delegaţi PLUS la aceste alegeri trucate. Şi nici candidaţi, având în vedere blocarea mea şi a lui Vlad Lutic de pe liste”, a relatat Mihaela Stan. Fosta candidata a mai menţionat şi că PLUS a cerut de la Bucureşti sprijin în vederea medierii, suspendând astfel procesul electoral, prilej pentru „prietenii” din USR să-i acuze de boicotarea alegerilor interne.

Mihaela Stan îşi depusese candidatura săptămâna trecută, iar de atunci încoace, singurul feed-back primit a fost un mail în care era întrebată „dacă aplică la Senat sau la Camera Deputaţilor”: „Deci, s-ar putea să apar pe liste, dar într-un mod penibil, fără ca decizia delegaţilor să fie în cunoştinţă de cauză”.

La rândul său, Octavian Săvoiu, coordonatorul judeţean PLUS Ialomiţa, a acuzat ceea ce a numit „baronizarea USR Ialomiţa, fenomen orchestrat de Mihai Tănăsescu şi Alexandru Horhocea cu largul concurs al lui Alexei Dărăbanu, fenomen care face mare deserviciu membrilor USR şi PLUS şi idealurilor pentru care aceştia au ales sa facă pasul către politică. Adio principii, adio promovare oameni după merite şi valoare, doar noi şi ai noştri. Este trist că îşi folosesc influenţa politică pentru a deturna procesul transparent şi democratic aşteptat de la un partid care se vrea altfel”, a consemnat Săvoiu. În opinia sa, odată scăpaţi de pericolul venit din partea candidaţilor PLUS, cei trei şi-ar fi întors privirea către proprii candidaţi. Iar cea mai recentă victimă a acestui tip de comportament ar fi Gabriel Cateliu, fostul candidat pentru Primăria Urziceni. Lui Cateliu nu i-a fost validată candidatura invocându-se faptul că nu şi-a achitat cotizaţia de 5 lei aferentă lunii septembrie. „Ca să vă daţi seama de ridicolul situaţiei, vorbim despre un membru care şi-a folosit resursele financiare proprii pentru a susţine campania electorală la Urziceni...”, mai susţine Săvoiu.

În ceea ce priveşte poziţia adoptată de Alexei Dărăbanu, preşedintele USR Ialomiţa, acesta ne-a declarat în cursul zilei de luni că problemele ar fi trebuit discutate în cadrul Alianţei şi că atitudinea lui Octavian Săvoiu şi a Mihaelei Stan nu este altceva decât un boicot la adresa USR: „Se doreşte în mod evident, boicotarea şanselor candidaţilor USR la viitoarele alegeri şi, pe baza unui viitor posibil rateu, să preia controlul şi asupra USR Ialomiţa. Altfel nu-mi explic ieşirile publice ale lui Octavian Săvoiu şi ale Mihaelei Stan”, ne-a declarat Dărăbanu.

Din informaţiile de care dispunem, alegerile interne în cadrul Alianţei în vederea desemnării candidaţilor la alegerile parlamentare urmau să aibă loc luni seară, iar rezultatele erau aşteptate în jurul orei 19.00.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare