Inițializează o căutare

SAMGPL

Alianţa USR-PLUS Ialomiţa, tot cu Horhocea şi Tănăsescu în prim-plan şi la parlamentare


Alianţa de dreapta a oficializat miercuri dimineaţă candidaturile pentru viitoarele alegeri parlamentare.

USR-PLUS va miza, în ciuda eşecului de la alegerile locale, când a ratat accederea în Consiliul Judeţean, pe tandemul Horhocea-Tănăsescu.

Lista pentru Senat, deschisă de Alexandru Horhocea din postura de aspirant la preşedinţia administraţiei judeţene, este completată de Coca Buga şi Nicoleta Niţu.

În ceea ce priveşte propunerile Alianţei pentru viitoarea configuraţie a Camerei Deputaţilor, dacă numele lui Mihai Tănăsescu nu mai este de mult o surpriză, în schimb a surprins plasarea Mihaelei Stan pe poziţia secundă. Mutare care a avut loc la doar o zi după ce fosta candidată la funcţia de primar al comunei Valea Ciorii acuzase, din „jumătatea PLUS” a Alianţei, modul în care au fost întocmite listele şi plasarea pe un loc patru care o condamna la figuraţie în viitoarele alegeri. 

Mihaela Stan anunţase că, în condiţiile amintite, o candidatură este mai mult decât inoportună. Între timp, din motive de culise care, evident că ne scapă, singurul candidat PLUS de pe lista pentru alegerile parlamentare, s-a răzgândit. Varianta oficială este următoarea: „Mi-am dat seama că Mihaela Stan are o datorie. Şi datoria este faţă de potenţialii noştri alegători şi de membrii care sunt confuzi acum din cauza a ceea ce se întâmplă la noi. Ţin foarte mult la principiul alegerilor interne după un regulament, de aceea am şi contestat modul de desfăşurare. Am ajuns la concluzia că faptul că am făcut valuri nu ne ajută foarte mult la capitolul unitate. Parcă m-am dedublat... Este Mihaela Stan, persoana fizică cea supărată şi care nu regretă decizia luată luni, de a se retrage din cursă. Şi există şi candidatul Mihaela Stan care spune „Mihaela, te-ai grăbit. Ai făcut-o, învaţă şi tu din asta...”, şi-a justificat Stan „renunţarea la renunţare”. 

Conform propriilor declaraţii, Stan a decis să candideze, totuşi, la capătul unei serii de negocieri în care afirmă că s-a luptat „ca o amazoană” pentru locul ocupat, în final, pe lista USR-Plus Ialomiţa pentru Camera Deputaţilor. 

Pe aceeaşi listă se mai regăsesc Nicoleta Rădoiu, Ionuţ Vârşaru şi Ştefaniea Berbecel.

În ceea ce priveşte obiectivele pentru viitoarea legislatură, acestea au fost sintetizate de Alexandru Horhocea: „USR-PLUS îşi propune, prin reprezentanţii săi, să creeze premisele legislative în Parlament pentru un mediu rural prietenos şi atractiv pentru investitori şi pentru tinerii întreprinzători în vederea stimulării unei agriculturi durabile şi, de asemenea, o şcoală modernă, adaptată nevoilor şi timpurilor noastre”.

Robert-Viorel Dincă 



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare