Inițializează o căutare

SAMGPL

Deputatul Pop a citit în Parlament moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor

 

Deputatul social-democrat de Ialomiţa a fost luni purtătorul de cuvânt al PSD în lupta împotriva ministrului Finanţelor, Florin Câţu.

Pop a făcut gestul de a da citire „rechizitoriului“ îndreptat împotriva ministrului liberal din postura de secretar al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor. Parlamentarul ialomiţean a prefigurat momentul din Parlamentul României afirmând că demersul colegilor săi de partid vine într-o etapă istorică în care „România trece prin momente grele, dar, în plină criză a coronavirusului, anumite măsuri adoptate la nivelul Ministerului de Finanţe, pot arunca ţara într-o adevărată prăpastie economică”.

Pop afirmă că e de datoria sa şi a colegilor de partid să împiedice, cu ajutorul oricăror instrumente care ţin de activitatea parlamentară şi pe care social-democraţii le au la îndemână, ca prăbuşirea României să aibă loc. Deputatul consideră că este momentul ca liberalii să conştientizeze că „există mijloace legale de a trage la răspundere Guvernul pentru deciziile nechibzuite”. Faptul că moţiunea simplă a fost citită, chiar şi în condiţii de video-conferinţă, e, după cum atrage atenţia Pop, un semn că Parlamentul nu va ezita să facă uz de aceste mijloace pentru a împiedica dezastrul care se profilează.

Moţiunea simplă iniţiată de principalii adversari politici ai lui Florin Câţu, intitulată, în ton cu vremurile, „Virusul Câţu” a infectat economia naţională!” porneşte de la ideea că virusul care poartă numele ministrului de Finanţe s-ar putea dovedi, dacă nu este eradicat la timp, mai nociv chiar decât perfidul coronavirus: „După aproape două luni de bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, Florin Vasile Câţu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, constată iniţiatorii moţiunii în debutul textului moţiunii simple citită luni după-amiază de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Autorii textului au ajuns la concluzia că 70% dintre români sunt de părere că un pachet de măsuri adoptate la primele semne de epidemie, ar fi contribuit decisiv la evitarea producerii efectelor negative resimţite în prezent de o mare parte din populaţia ţării.

Iniţiatorii demersului de luni, care îl cataloghează pe Florin Câţu drept „un adevărat dezastru pentru economia României”, i-au reproşat acestuia, prin vocea lui Andrei Pop, printre altele, absenţa unui plan de redresare economică „post-pandemie”. Mai mult decât atât, aceştia atrag atenţia asupra faptului că, de la începutul anului, Câţu a îndatorat România cu 35 de miliarde de lei.

La finalul celor nu mai puţin de 17 pagini de reproşuri la adresa titularului portofoliului de la Finanţe, social-democraţii au concluzionat că „amanetarea finanţelor ţării trebuie să înceteze”, că România trebuie salvată de virusul Câţu şi că singura cale pentru ca acest lucru să se întâmple este ce finanţistul-şef să plece de la conducerea ministerului de resort.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare