Inițializează o căutare

SAMGPL

Salem Zahra, director medical al spitalului din Feteşti: Peste 95% dintre pacienţi sunt din focarul de la Urziceni şi Bărbuleşti


Deşi îşi păstrează optimismul în ceea ce priveşte evoluţia viitoare a numărului de infectaţi din Ialomiţa, directorul medical al singurului spital de suport-Covid din judeţ pare preocupat de numărul mare de pacienţi confirmaţi din partea de Vest a judeţului: „Dacă îmi doresc ceva cu adevărat zilele acestea, e să nu explodeze focarul de la Urziceni. Pentru că, deşi nu-mi place să recunosc, problema Ialomiţei, din punct de vedere al surselor de infecţie, acolo este. Peste 95% dintre pacienţii pe care îi tratăm în acest moment provin din cele două localităţi şi, din acest punct de vedere, aşteptăm şi noi cu sufletul la gură următoarele două săptămâni. Dar, situaţia este departe de a se fi normalizat, dat fiind faptul că Urziceniul ne transferă în continuare pacienţi”, ne-a declarat Salem Zahra.

Deşi nu a fost explicit în acest sens, declaraţia lui Zahra pare să aibă legătură cu modul în care mulţi dintre români au înţeles să abordeze perioada de după ieşirea de sub incidenţa stării de urgenţă.

Medicul constănţean „adoptat” de familia care a devenit, la vreme de pandemie, Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti, ne-a precizat că, din punct de vedere al asigurării medicaţiei, nu sunt probleme în acest moment. Iar securitatea cadrelor medicale aflate în prima linie a frontului de luptă contra coronavirusului în spitalul feteştean este şi ea asigurată, stocul de materiale de protecţie fiind asigurat pentru perioada următoare.

În ceea ce priveşte evoluţia numărului de pacienţi în zilele de la sfârşitul săptămânii trecute, ar trebui consemnat faptul că în spital au ajuns patru pacienţi din Bărbuleşti, alţi patru fiind externaţi, complet vindecaţi, tot la finalul săptămânii trecute.

Presiunea pusă pe echipa medicală a Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din punctul de vedere al numărului de pacienţi confirmaţi ca pozitivi este de aşteptat să scadă la debutul săptămânii în curs.

Luni după amiază erau aşteptate de la Bucureşti rezultatele a nu mai puţin de 12 pacienţi, aflaţi în stare bună de sănătate. Deci, „pasibili” de a fi externaţi cel târziu la mijlocul săptămânii în curs...

În acest moment, în spaţiile rezervate exclusiv bolnavilor de Covid-19 în Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti se află un număr de 73 de pacienţi cu forme uşoare şi medii ale „bolii momentului”.

La nivelul întregului judeţ, conform celor mai recente date făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, se înregistrează un număr de 332 de persoane infectate. Gradul de 1,21 la mia de locuitori plasează în continuare judeţul Ialomiţa pe locul 8 la nivel naţional.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare