Inițializează o căutare

SAMGPL

Un poliţist de la SR Stelnica, bătut crunt de doi infractori pe care îi ancheta. Parchetul Feteşti doarme!


Sâmbătă seara, la Făcăeni, în jurul orei 22:30, poliţistul Bănărescu Mihăiţă de la Secţia Rurală Stelnica a fost bătut crunt de doi infractori, tată şi fiu, cărora anterior le făcuse dosare penale. Primul dintre ei căruia îi făcuse dosar penal a fost agresorul mai în vârstă, tatăl celui de-al doilea infractor, în urmă cu doi ani de zile. Iar pe data de 30 aprilie a.c., Bănărescu îi făcuse dosar penal agresorului tânăr pentru conducere fără permis de conducere. Cei 3 s-au întâlnit sâmbătă seară, la Făcăeni, în zona cimitirului, unde poliţistul avusese treabă. Bănărescu se afla în autoturismul personal, în mişcare, iar cei doi agresori erau pe jos, în zona respectivă. Tatăl şi fiul l-au blocat pe agent, acesta a oprit, moment în care i-au deschis uşa, l-au scos din autoturism şi l-au luat la pumni şi la picioare. În urma potopului de lovituri, Bănărescu a căzut lângă maşina sa, iar infractorii s-au năpustit şi asupra autoturismului poliţistului. Mai întâi i-au smuls uşa faţă-şofer, apoi cu nişte bâte i-au spart geamurile, i-au îndoit capota şi plafonul. La plecare, derbedeii l-au ameninţat că în cazul în care va îndrăzni să facă vreo plângere, îl vor căuta să-l omoare.

Vecinii aflaţi în zonă au sunat la 112, iar o ambulanţă l-a transportat pe Bănărescu la UPU a Spitalului Feteşti, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţa.

Luni de dimineaţă, victima s-a prezentat la IML Slobozia pentru obţinerea unui certificat medico-legal în vederea depunerii unei plângeri penale. Şi de această dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti are o atitudine de tolerare a agresiunilor unor infractori asupra poliţiştilor din zona de competenţă. Recent am făcut o comparaţie cu alte două cazuri de ultraj petrecute în zona Slobozia – Căzăneşti, unde Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a acţionat prompt şi profesionist. Interlopii din Bora care au ameninţat pe facebook un poliţist din Slobozia au fost arestaţi în mai puţin de 24 de ore. La fel şi în cazul a doi ţigani din Căzăneşti, care au aruncat cu pietre într-un echipaj de poliţie. A doua zi după incident, agresorii din Căzăneşti au fost arestaţi. Mai mult decât atât, în cazul interlopilor de la Slobozia, până şi rechizitoriul a fost gata în câteva zile, inculpaţii fiind deja trimişi în judecată. Săptămâna trecută, de data asta la Feteşti, un poliţist a fost călcat cu maşina de un infractor, în staţia peco din municipiu. Evident, procurorul nu a făcut nici un demers împotriva agresorului. Iată, totul a culminat cu agresarea lui Bănărescu, dar şi de această dată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti se doarme. Deşi există nenumărate dovezi, victima este poliţist, autoturismul vandalizat, procurorii au cerut o „filmare, ceva“, ca să poată dispune o măsură împotriva infractorilor. Nu este admisibil aşa ceva şi n-o să putem înţelege de ce parchetul superior tolerează o astfel de abordare în cazurile de ultraj. Cu aşa abordare, infractorii vor ajunge să facă ei legea în zona Feteşti...

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare