Inițializează o căutare

SAMGPL

Handbal feminin. AHCM Slobozia a detonat bomba „optimilor” Cupei României: 23-22 (12-12) cu HC Dunărea Brăila


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă / FOTO: Robert-Viorel Dincă

S-a spus, nu o dată, şi nu de puţini oameni de handbal din România (Gheorghe Tadici e unul dintre ei) că locul Sloboziei e printre cele mai bune echipe de handbal feminin din România. Iar fetele antrenate de Gheorghe Covaciu şi-au adus aminte de aceste aprecieri exact atunci când era mai mare nevoie: în meciul din „optimile” de finală jucat vineri seară în sala „Andreea Nica”.

Jucând fără presiunea obiectivului, participarea în competiţia surprizelor fiind considerată încă de la start un „bonus”, handbalistele de la AHCM au evoluat dezinvolt în faţa unei prim-divizionare venită la Slobozia să-şi apere reputaţia.

Consecinţa firească a determinării în joc s-a văzut pe tabelă în secunda 39 când Ioana Georgescu a deschis scorul, secondată la doar un minut şi jumătate distanţă de Mihaela Obedeanu pentru care golul de 2-0 a părut o formalitate. Aceleaşi două jucătoare s-au evidenţiat, în sens negativ însă, cu două ratări survenite pe fondul revenirii în joc a Dunării Brăila, concretizată prin golurile reuşite de Iryna Shutska şi Elena Dache. A fost nevoie de o sclipire a Andreei Ivan pentru ca AHCM să treacă din nou la conducere pe tabelă şi de revenirea cu gol pentru tunisianca Mouna Jlezi al cărei gol de generic a făcut ca diferenţa să urce la două goluri în favoarea gazdelor. Loredana Vartic şi Mihaela Obedeanu au dus scorul la 7-4, dar eliminarea de două minute dictată împotriva Irinei Marchidanu a permis încă o dată brăilencelor să revină în joc şi pe tabelă, astfel că la jumătatea primei reprize scorul era de 7-6.

Irina Georgescu şi-a mai trecut în cont două ratări pentru ca Elena Dache să restabilească echilibrul pe tabelă în minutul 22. Un echilibru fragil care avea să se menţină până la finalul primei reprize, când Nataşa Krnic a egalat la 12.

HC Dunărea Brăila a părut că revine mai decisă în joc după odihnă, iar pofta de joc a fost concretizată de Elena Dache care şi-a adus echipa în avantaj la trei minute de la reluare. Profitând, ce-i drept, şi de o serie incredibilă de ratări deschisă de Andreea Ivan şi continuată de Loredana Vartic, Ioana Georgescu şi Mădălina Toma. Iar consecinţa firească a fost desprinderea la două goluri odată cu reuşita din minutul 36 a Dianei Munteanu.

Pe fondul unui joc în creştere de calitate al prim-divizionarei, diferenţa avea să crească la trei goluri în minutul 42 după ce Dache a înscris din 7 metri. Inepuizabilele Ioana Georgescu şi Loredana Vartic au reuşit să-şi readucă echipa în joc, Georgescu reuşind chiar să egaleze la 18 dintr-o lovitură de la 7 metri executată cu sânge rece. Şi tot ea a făcut să izbucnească în urale micuţa galerie a Sloboziei cu golul de 23-21 care a decis soarta meciului.

AHCM Slobozia a produs, aşadar, surpriza „optimilor” de finală ale Cupei României şi va fi singura divizionară A prezentă în urne la tragerea la sorţi de marţi de la sediul Federaţiei Române de Handbal. O tragere la sorţi într-o companie selectă din care fac parte HC Zalău, CSU Cluj-Napoca, Gloria Bistriţa, CSM Galaţi, SCM Râmnicu-Vâlcea, Măgura Cisnădie şi CSM Bucureşti.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare