Inițializează o căutare

SAMGPL

În aşteptarea condamnării definitive, viceprimarul comunei Maia, Costel Niculae, şi-a dat demisia, dar vrea concediu de odihnă mai întâi


După ce a fentat legea şi a rezistat ani la rând în funcţie, viceprimarul comunei Maia, Costel Niculae, aflat în prezent în concediu medical, îşi va da demisia cât de curând. Dacă n-o va face, oricum o condamnare definitivă pentru neglijenţă în serviciu se apropie şi îl va alunga din funcţia publică.

Costel Niculae, cunoscut printre localnicii din Maia drept „Nae”, a fost mai întâi primar al comunei, în perioada 2008-2012, fiind înfrânt la următoarele alegeri de către candidatul social-democraţilor, Marian Zamfir.

În anul 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Nae a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă. Potrivit ANI, în timp ce era primar al comunei Maia, Niculae Costel a iniţiat şi a emis un proiect de hotărâre prin care se aproba concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al comunei Maia, proiectul stând la baza hotărârii Consiliului Local Maia, de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de SC Dany Construct SRL, societate la care soţia lui Niculae Costel este asociat unic şi administrator, dar şi de către alte două societăţi comerciale.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între Costel Niculae, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia, şi SC Dany Construct SRL.

În zadar s-au chinuit autorităţile locale din vara lui 2016 şi până în prezent să pună în aplicare decizia ANI potrivit căreia mandatul de consilier local al lui Nae va trebui încetat. Majoritatea din forul decizional local l-a susţinut pe acesta, boicotând orice şedinţă care avea pe ordinea de zi proiectul care prevedea demiterea sa. Consilierii locali au continuat să-l sprijine chiar şi după ce au fost amendaţi de către ANI.

Dosarul lui Nae a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti. Tic-tac, tic-tac...

Pe data de 08 martie 2018, Niculae Costel, a fost condamnat la 9 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în perioada în care era primar. Acesta a primit şi un termen de încercare de 2 ani şi 9 luni şi a fost obligat să plătească Primăriei Maia suma de 29.744,3 lei, cu titlul de despăgubiri materiale.

În acelaşi timp, inculpatului i-a fost interzis dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Urziceni nu a fost una definitivă, fiind atacată ulterior cu apel atât de către Nae, cât şi de către Primăria Maia.

Pe data de 05 martie a.c., dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, iar termenul a fost stabilit pe data de 29 martie a.c..

Indiferent de pedeapsa principală, asupra lui Niculae Costel va fi aplicată cu siguranţă pedeapsa accesorie care îi va interzice să ocupe funcţii publice sau să fie ales.

Benzină pentru Nae şi familia, pe banii primăriei

În 2011, Costel Niculae a semnat un contract de livrare benzină cu o firmă din Fierbinţi. Pe lângă cei 1095 de litri de benzină în valoare de 6000 de lei, Niculae a mai cumpărat şi piese auto de la aceeaşi benzinărie în cuantum de 5000 de lei. Din declaraţiile martorilor a rezultat că de la benzinăria din Fierbinţi a alimentat Niculae, angajaţi ai primăriei care luau benzina în bidoane şi i-o dădeau tot primarului, şi chiar fiului primarului. De menţionat că la parchet, Niculae a declarat că benzina a fost luată de angajaţii primăriei şi folosită pentru deszăpezire şi pentru tăierea ierbii prin comună. Evident, aceştia l-au contrazis cu toţii, mai ales că în acelaşi timp primăria avea contract şi cu o benzinărie din Maia. Mai mult decât atât, inclusiv foştii angajaţi ai benzinăriei au declarat că de la Fierbinţi alimentau Niculae – tatăl şi Niculae – fiul. Şi a venit şi timpul ca firma din Fierbinţi să factureze consumul făcut de Niculae & Son. Cum Niculae se credea stăpân pe vecie la primărie, acesta a luat cele două facturi de la firma din Fierbinţi şi le-a ţinut acasă la el, probabil, până în 2012, când a pierdut alegerile. Firma din Fierbinţi, văzând că Primăria Maia nu plăteşte facturile, a acţionat-o în instanţă în 2013. Şi uite aşa, de la o datorie de 11.000 de lei, Primăria Maia ajunge să plătească zaraful făcut de Niculae cu 23.000 de lei. Cu alte cuvinte, suma s-a dublat, devenind prejudiciu în dosarul penal în care Niculae a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru neglijenţă în serviciu.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare