Inițializează o căutare

SAMGPL

Gabi Ionaşcu, senator PMP: „Apa de la Slobozia este bună. Am băut de atâtea ori și n-am pățit nimic”


// AUTOR: Robert-Viorel Dincă

Afirmaţia din titlu a fost făcută de fostul primar, ajuns senator PMP, în cadrul celei mai recente întâlniri cu reprezentanţii presei ialomiţene în timpul căreia s-a arătat vizibil deranjat de faptul că Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, i-a răspuns la o interpelare cu…raportul DSP Ialomiţa pentru 2018 referitor la calitatea apei.

„Am rămas sănătos la cap. Am devenit şi senator…”, a mai spus Ionaşcu, precizând în context că interpelarea a survenit problemelor apărute la începutul anului pe mai multe reţele de distribuţie din ţară. Senatorul a taxat cu acest prilej faptul că, în mod deliberat, atenţia opiniei publice a fost îndreptată strict spre cea a calităţii apei din Slobozia. Asta, în condiţiile în care, în judeţ, din cele 61 de sisteme publice de alimentare cu apă, 49 nu au autorizaţie sanitară. În plus, 11 nu au staţii de tratare, deci nici măcar banalul clor nu poate fi administrat, iar în alte 19 localităţi nu se face monitorizare. Ca să nu mai amintesc despre prezenţa în apa ialomiţenilor a bacteriei e-coli, care ştim foarte bine ce produce, şi nici de borul „consemnat” în răspunsul doamnei ministru…”.

Gabi Ionaşcu a ţinut în mod expres să precizeze şi că „apa lui Ionaşcu” a fost, în ultima perioadă, „un vector de manipulare care să acopere incompetenţa instituţiilor responsabile din domeniul sănătăţii publice: „Nu-ţi permiţi, ca funcţionar al statului, ca, pentru două probe biologice necorespunzătoare din peste 2000 să manipulezi 50-60.000 de consumatori care se alimentează din sistemul de distribuţie al Sloboziei. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să-i preocupe pe cei responsabili, nu dacă apa lui Ionaşcu e bună sau nu…”.

Luarea de poziţie a lui Gabi Ionaşcu a survenit şi pe fondul general al adoptării de către Parlamentul European a Directivei conform căreia autorităţile din ţările membre trebuie să încurajeze consumul de apă din sursă publică.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare