Inițializează o căutare

SAMGPL

Interpolul ne-a trimis acasă un infractor din Urziceni prins în Canada


În ultima zi a lunii aprilie a.c., Biroul Naţional Interpol a sesizat Judecătoria Urziceni că numitul Vasile Lucian, care a fost condamnat la executarea unei pedepse de doi ani şi două luni, poate fi extrădat în România. Vasile Lucian fusese condamnat de Judecătoria Urziceni în data de 30 iunie 2023 la o pedeapsă de 2 ani şi două luni de închisoare care a rămas definitivă în data de 15 ianuarie a.c., când Curtea de Apel i-a respins apelul. În data de 21 ianuarie a.c., aceeaşi instanţă a emis mandatul european de arestare, IPJ Ialomiţa având deja informaţii că Vasile Lucian părăsise ţara. Şi iată, după două luni şi jumătate de libertate prin ţări străine, Interpolul l-a prins tocmai în Canada. Având în vedere mandatul european de arestare emis şi faptul că Interpol l-a prins tocmai, Biroul Naţional a cerut Judecătoriei Urziceni să constate că sunt îndeplinite condiţiile legale în vederea extrădării lui Vasile Lucian.

Dar, să vedem pentru ce fapte a fost condamnat Vasile Lucian de a fost nevoit să fugă tocmai în Canada. Ei bine, în 2019, Vasile, fost Dragnea, a accidentat-o cu un autoturism atât de grav pe Grigore Valentina Cătălina, că sărăcuţa a avut nevoie de tratamente în 3 spitale. Mai mult decât atât, vehiculul condus de acest Vasile era neînmatriculat, iar el nu avea permis de conducere pentru nici o categorie auto. Deşi faptele acestuia erau din 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni l-a trimis în judecată pe inculpat abia în data de 26 aprilie 2022. Iar în data de 30 iunie 2023, Judecătoria Urziceni l-a condamnat pentru toate cele trei fapte săvârşite, inclusiv pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Astfel, instanţa de fond l-a condamnat pe inculpatul Vasile Lucian la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi la un an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Judecătoria Urziceni a constatat că infracţiunile sunt concurente, motiv pentru care a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv un an şi şase luni închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică opt luni închisoare. Astfel, inculpatul Vasile Lucian a ajuns la o pedeapsă de doi ani şi două luni închisoare care l-a speriat atât de tare încât a fugit tocmai în Canada. În cazul lui, braţul lung al legii l-a ajuns din urmă...




Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare