Inițializează o căutare

SAMGPL

Daune morale derizorii pentru familia fostului lider PSD, Silvian Ciupercă


Miercuri, 24 aprilie a.c., Tribunalul Ialomiţa a reuşit să-l facă pe regretatul Silvian Ciupercă să se răsucească în mormânt pronunţând o decizie penibilă în dosarul prin care a cerut daune morale de un milion de euro pentru făcătura DNA prin care a fost umilit public şi înlăturat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. După 2 ani şi jumătate de la declanşarea procesului, Tribunalul Ialomiţa a decis să plătească familiei decedatului sumele de 37.200 lei reprezentând cheltuieli efectuate cu asistenţa juridică în cauza penală, 68.604 lei reprezentând drepturi salariale neachitate, 11.817 euro reprezentând indemnizaţia neîncasată de membru al Comitetului Regiunilor, şi 200.000 lei cu titlu de daune morale. Din cauza acelei făcături a DNA, Ciupercă a fost arestat ilegal 66 de zile alături de Cezar Vâlcan, fost director în cadrul CJI. Paradoxal, tot la Tribunalul Ialomiţa, tot din cauza făcăturii DNA, Vâlcan a primit daune morale de 500.000 de lei, pe când Ciupercă nu a primit nici jumătate. 

Reamintim că opinia publică naţională a fost luată prin surprindere la primele ore ale zilei de 31 iulie 2022 de vestea morţii celui care a fost preşedintele CJI şi al PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă. Personalitate incontestabilă a vieţii sociale şi politice din Ialomiţa, iubit, dar şi contestat de cei care, în urmă cu 8 ani nu au ezitat să-i aplice ştampila de penal, Silvian Ciupercă a murit în circumstanţe asupra cărora au planat incertitudinea. Aşa cum a confirmat şi autopsia, cauza decesului a fost un infarct. Acesta a survenit într-un moment în care se deplasa spre o zonă de alergat, aşa se şi explică semnele de pe faţa sa şi rănile de pe un braţ şi un picior. Vinovatul moral al acestei morţi este procurorul DNA, Delia Maria Ciurariu, care i-a fabricat dosarul de corupţie lui Ciupercă. Acele acuzaţii, dar mai ales cele 66 de zile de arest l-au măcinat încet şi sigur pe fostul preşedintele al CJI şi al PSD Ialomiţa.

În ziua morţii, Silvian Ciupercă se afla în comuna Bălceşti, satul Goruneşti, judeţul Vâlcea, pentru parastasul fostei sale soacre, şi a ieşit să alerge în aerul proaspăt al dimineţii. La scurt timp după ce a părăsit imobilul în care-şi petrecea vacanţa, un bărbat l-a descoperit căzut într-un şanţ de pe marginea şoselei care traversează localitatea aflată la doi paşi de Bălceşti. Apelul la 112 a fost lansat la ora 07.03, dar salvatorii ajunşi în câteva minute la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă.



Statul român trebuie să plătească pentru abuzul DNA



Finalul de an 2021 a adus confirmarea unei realităţi pe care profesorul Silvian Ciupercă o anticipase la momentul în care Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat în mega-dosarul instrumentat de DNA. Pe rolul Tribunalului Ialomiţa a fost înscris dosarul nr.1602/98/2021, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a solicitat Statului Român, prin Ministerul Finanţelor, plata unor daune materiale şi morale în cuantum de un milion de euro pentru trauma trăită.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare