Inițializează o căutare

SAMGPL

Tandemul USR Drulă-Săvoiu: „Am fost ţepuiţi de liberali!“. În vârful ţepei, sinecuristul Bocioagă

Conducerea filialei ialomiţene a Uniunii Salvaţi România i-a avut săptămâna trecută ca musafiri pe preşedintele Cătălin Drulă şi pe vicepreşedintele Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii. Între vizita la Sălcioara, unde partidul este reprezentat la nivelul administraţiei de viceprimarul Constantin Naie şi consilierul Vlad Alexandru, şi cea la Miloşeşti, localitate administrată de Dumitru Trifu, cei doi lideri ai USR s-au oprit la Slobozia pentru cuvenita întâlnire cu reprezentanţii mass-mediei locale.


Unul dintre subiectele abordate, alături de pensiile speciale şi problema cerealelor de origine ucraineană, a fost şi cel al concesiei făcută de USR Ialomiţa liberalilor lui Dragoş Soare înaintea alegeri locale din 2020 de la Slobozia. A fost prima ocazie din 2020 încoace oferită conducerii partidului să explice gestul care a costat locul din forul deliberativ de la Slobozia.

Octavian Săvoiu, preşedintele filialei ialomiţene, a folosit perfect oportunitatea de a face mărturisiri (aproape) complete. Şi de a da asigurări că greşeala nu se va mai repeta la viitorul tur de scrutin: „Cu siguranţă, trocul nu se va mai repeta. Ceea ce s-a întâmplat (ajungerea candidatului USR la funcţia de primar al Sloboziei în echipa de consilieri personali ai primarului Dragoş Soare ca răsplată pentru pasul înapoi făcut în ajun de alegeri - n.r.) s-a întâmplat fără contribuţia noastră. Explicaţiile nu sunt uşor de dat. Mai ales că înainte să vi le dau dumneavoastră a trebuit să mi le dau mie însumi. Din punct de vedere politic regret acel moment, pentru că ne-a făcut să pierdem voturi. A fost o decizie pe care am luat-o cu mintea şi cu experienţa de atunci. Principala pierdere a fost aceea că nu am intrat în Consiliul Local. Cu mintea şi experienţa de acum spun că, dacă nu retrăgeam candidatul, intram în Consiliul Local. Lucru pe care, dacă mi-l spuneaţi atunci, aş fi avut 100 de argumente să vă contrazic“, a făcut Octavian Săvoiu un exerciţiu de sinceritate faţă de electoratul USR din Slobozia...

Liderul judeţean al Uniunii Salvaţi România a lăsat să se înţeleagă că se consideră trădat şi păcălit de liberalii conduşi de Dragoş Soare, în condiţiile în care ideea retragerii lui Ciprian Bocioagă şi cea a susţinerii candidatului PNL la funcţia de primar a avut ca motor scoaterea din scenă a PSD, după 30 de ani de administraţie „roşie“ la Slobozia. Doar că, aşa cum se ştie, în urma rezultatelor finale ale alegerilor, Dragoş Soare şi Marian Pavel au bătut palma în direcţia refacerii USL atât la nivelul Consiliului Local, cât şi la cel al Consiliului Judeţean: „Din punctul de vedere al locuitorilor din Slobozia, spun că nu regret retragerea candidatului nostru. Pentru că eram sătul de 30 de ani de guvernare PSD şi credeam că, aşa cum la nivel central vom merge împreună cu PNL şi vom forma un guvern pentru reformarea României, se va întâmpla la fel şi la nivel local. Am fost, într-un fel, păcăliţi. Dar, nu m-a certat nimeni de la Bucureşti pentru că e mai mare ţeapa lor. Au luat-o mai de sus...“, şi-a continuat Octavian Săvoiu exerciţiul de sinceritate, completat, cu umorul specific, de Cătălin Drulă: „Noi am luat ţeapa de la Cotroceni“, a conchis liderul naţional al Uniunii Salvaţi România.

În acelaşi cadru, Octavian Săvoiu a precizat că USR Ialomiţa şi-a stabilit deja candidatul pentru funcţia de primar al Sloboziei, dar că numele acestuia este, pentru moment, ţinut secret. Singura certitudine este că Ciprian Bocioagă a demisionat din partid la sfârşitul anului trecut. Surse de la vârful PNL Ialomiţa îl dau pe creatorul digital şi consilierul primarului Soare ca nume cert pe o poziţie eligibilă pentru un mandat de consilier local.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare