Inițializează o căutare

SAMGPL

Fuziunea liceelor slobozene Alexandru Ioan Cuza şi Mihai Eminescu capătă accente penale

Impresia generală că absorbţia prin fuziune s-a făcut fără probleme, deşi era imposibil ca acest lucru să se întâmple din cauza timpului scurt pe care autorităţile îl aveau la dispoziţie, avea să ne fie infirmată, recent, de unul dintre membrii Asociaţiei APPEL pentru Viitorul LTME.


Profesorul Elena Dumitru ne-a declarat că aplicarea ordinului, semnat pentru ministrul Sorin Câmpeanu de nu se ştie cine, a fost abuzivă şi are inclusiv implicaţii penale. Dovadă în acest sens ar sta şi plângerea penală aflată încă în curs de instrumentare de către procurori: „Aplicarea ordinului a fost abuzivă, în sensul că s-a făcut retroactiv, cu data de 31 august 2022, în condiţiile în care ordinul a fost înregistrat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa la data de 5 septembrie. Deci, după începerea anului şcolar. Tot personalul şcolii, inclusiv cel didactic titular, am lucrat până la data de 19 septembrie, fără să ştim, fără contract activ. Noi nu am ştiut ce au făcut. Ne-au fost emise, în data de 16 septembrie, decizii de numire pe post fără avizul de legalitate din partea juristului IŞJ şi ne-au fost înmânate de către directorul LT Alexandru Ioan Cuza pe data de 20 septembrie, într-o şedinţă a Consiliului Profesoral, prima de după aşa-zisa fuziune. Eu, ca titular în sistemul de învăţământ, apar şi la momentul actual în Revisal ca transferată cu data de 1 septembrie, dar transferul este înregistrat la ITM abia în data de 3 noiembrie... “, acuză Elena Dumitru Mecanică, parte din echipa LTME de două decenii.

După cum rezultă din punctul de vedere al IŞJ Ialomiţa la petiţia trimisă de asociaţie la data de 23.11.2022, la sfârşitul lunii august a anului trecut au fost emise deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă pentru personalul LTME şi, atenţie, de transfer, pe acelaşi post, cu data de 1.09.2022. Această din urmă operaţiune făcută de fostul director al LT Mihai Eminescu, deşi, în mod normal, transferul pe post se face de Comisia de Mobilitate din cadrul IŞJ Ialomiţa...

În ce temei legal, rămâne să clarifice organele abilitate în acest sens, pentru că din răspunsul Inspectoratului nu rezultă decât faptul că, în urma inspecţiei tematice efectuată de echipa IŞJ Ialomiţa s-au dispus „măsuri de remediere a disfuncţionalităţilor“ până la data de 2.11.2022.

Soluţia comunicată Inspectoratului de conducerea Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza a fost de anulare a deciziilor de încetare a contractelor de muncă emise la sfârşitul lunii august de conducerea LTME, decizie dublată de cea a transferului contractelor de muncă ale personalului didactic titular de la „Eminescu“ la „Cuza“. Mişcare făcută la data de 3 noiembrie, deşi contractele erau înregistrate în Revisal la data de 1 septembrie...

Procesul în care Asociaţia APPEL pentru Viitorul LTME a solicitat în justiţie suspendarea HCL-ului care legifera reorganizarea reţelei şcolare a Municipiului Slobozia are şi el odiseea lui. Soluţia pronunţată de Tribunalul Ialomiţa la data de 17.08.2022 a fost de respingere ca nefondată a plângerii, iar recursul judecat la Curtea de Apel Bucureşti a fost soluţionat pe 8 martie. Hotărârea 679/2023 a instanţei de recurs menţionează vicii de procedură, în sensul că instanţa de la Slobozia a încălcat reguli care atrag sancţiunea nulităţii. Noul termen de judecată în dosarul trimis spre rejudecare Tribunalului Ialomiţa a fost stabilit pentru data de 11 mai.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare