Inițializează o căutare

SAMGPL

Caravana Educației, un proiect al TSD de sprijinire a elevilor, desfășurat și în Ialomița în acest an!

Unele dintre marile probleme ale sistemului de educație din România sunt reprezentate de abandonul școlar și gradul de analfabetism. Rata abandonului școlar a crescut în 2020. Peste 15 la sută dintre elevii români au renunțat la școală în primul an al pandemiei, când cursurile s-au desfășurat în mare parte online, iar România, în special în mediul rural, nu era pregătită pentru asta. În mediul rural, rata de abandon şcolar a fost de 26 la sută în 2020.


Elevii care abandonează școala au un nivel al alfabetizării foarte scăzut. De exemplu, în studiul longitudinal în care urmărim de 8 ani nivelul de alfabetizare al unui eșantion de câteva sute de elevi din România, cei care au abandonat școala au avut performanțe foarte slabe la testele de citire administrate anterior abandonului.

Astfel, în anul 2022, Tineretul Social Democrat și-a propus inițierea proiectului Caravana Educației, prin care să ajungă la elevii de clasa a VIII-a din zonele defavorizate și să-i sprijine în pregătirea pentru examenele Evaluării Naționale, după modelul socialiștilor portughezi.

Anul acesta, Caravana Educației a ajuns și în Ialomița, la Valea Măcrișului, de unde își continuă drumul în alte 36 de județe ale țării. Joi, 4 mai a.c., copiii din localitatea ialomițeană au avut ocazia de a se pregăti timp de câteva ore alături de mai multe cadre didactice implicate în proiect, lucrând pe baza unui set de 10 lecții pentru limba română și matematică.

Potrivit liderilor de proiect din Ialomița, Florin Dragnea, președintele interimar al TSD Ialomița și Alex Bobeș, președintele TSD Valea Măcrișului, scopul Caravanei este acela de a ajunge în cât mai multe localități în fiecare an.


„Ne bucurăm că i-am putut ajuta pe cei mici în pregătirea lor pentru cele două examene care îi așteaptă vara aceasta! Este un proiect minunat, inițiat încă de anul trecut, pentru care îl felicit pe colegul nostru, Cezar Stancu, liderul național de proiect! În fiecare an ne dorim să ajungem în cât mai multe localități în care elevii au nevoie de un sprijin suplimentar. Din păcate, deși în România există foarte mulți copii care fac performanță în educație – și observăm asta în fiecare an – la polul opus îi avem și pe aceia care au nevoie de puțin mai multă atenție astfel încât să-și poată dezvolta aptitudinile. Totuși, sunt încrezător că vor veni vremuri mai bune și că nu peste mult timp, toți copiii din România se vor integra perfect în sistemul național de Învățământ!”, ne-a declarat Florin Dragnea, președintele TSD Ialomița.

La eveniment au mai fost prezenți Raluca Dumitrescu, deputat PSD, Cătălin Grigore, vicepreședintele CJ Ialomita și Mihail Bobeș, primarul localității Valea Macrisului.







Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare