Inițializează o căutare

SAMGPL

Fundaţia Malama Cristiana-Cosmina continuă promovarea conducerii preventive în rândul liceenilor

După acţiunile încunuånate de succes desfăşurate la începutul primăverii calendaristice la şcolile din Perieţi şi Munteni-Buzău, caravana Fundaţiei Malama Cristiana-Cosmina a revenit în zilele de 3 şi 4 aprilie alături de liceeni de la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul.

Sub genericul „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!”, în cele două licee din Slobozia au fost organizate sesiuni de educaţie rutieră. O echipă de profesionişti de la Academia Titi Aur, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialomiţa şi un instructor auto de la Şcoala de Şoferi M&M Drivers le-au vorbit tinerilor interesaţi despre subiect - mulţi dintre ei chiar posesori ai permisului de conducere - despre importanţa respectării regulilor de circulaţie şi despre cele mai eficiente modalităţi de prevenire a accidentelor rutiere. 


Sorin Bădica, instructor auto în cadrul Academiei Titi Aur, a fost din nou, o prezenţă deopotrivă plăcută şi interesantă alături de liceenii cărora le-a transmis, într-o manieră mai degrabă non-formală noţiunile de bază pe care ar trebui să le cunoască orice viitor şofer, cu accent pe siguranţa conducătorului în timpul deplasării, a pasagerilor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Practic, specialistul în conducere defensivă a evidenţiat principalele aspecte care trebuie respectate în timpul condusului, precum purtarea centurii de siguranţă, respectarea limitei de viteză, folosirea semnalizării la fiecare schimbare a direcţiei de mers şi menţinerea calmului în cazul unor situaţiilor neprevăzute, dar şi pericolele la care sunt expuşi tinerii în cazul adoptării unei maniere neconforme în trafic: „Purtatul centurii de siguranţă sau adoptarea unei poziţii corecte la volan nu sunt mofturi, ci parte din setul de măsuri care vă oferă siguranţă. Nu contează dacă sunteţi voi la volan, ocupaţi locul din dreapta sau unul pe bancheta din spate. Forţele acţionează la fel asupra întregului habitaclu. Ştiu că e tentant să faci live-uri în timp ce conduceţi, dar vreau să vă gândiţi la faptul că sunteţi responsabili şi pentru viaţa voastră, dar şi pentru cei alături de care călătoriţi. Important e, întotdeauna, să ajungeţi în siguranţă la destinaţie...“, a punctat trainerul din cadrul Academiei Titi Aur.

Pentru demonstraţii, Academia Titi Aur a trimis la Slobozia un autotren în care au fost montate două simulatoare. O parte dintre liceenii prezenţi la acţiuni au avut, astfel, ocazia de a urca prima dată în simulatorul pentru impact frontal, fiindu-le demonstrată necesitatea purtării centurii de siguranţă în timpul deplasării. În cel de-al doilea simulator le-a fost exemplificată situaţia unei rostogoliri cu o maşină implicată într-un accident rutier şi cum să iasă din acel autoturism.

Cele două zile de prelegeri şi demonstraţii practice s-au încheiat cu un test în cadrul căruia le-au fost evaluate

informaţiile asimilate. Interesul pentru conducerea preventivă le-a fost recompensat participanţilor la cele două sesiuni cu patru cursuri de conducere defensivă în cadrul Academiei Titi Aur, doi dintre liceeni au primit câte un pachet de şcolarizare pentru categoria B, iar alţi doi elevi din fiecare dintre cele două licee vor beneficia de o reducere pentru pachetul menţionat anterior la Şcoala de Şoferi M&M Drivers.

Camelia Malama, preşedintele Fundaţiei Malama Cristiana-Cosmina, a ţinut să mulţumească pentru implicare Academiei Titi Aur, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, conducerii liceelor gazdă, dar şi partenerilor oficiali şi sponsorilor evenimentului: Expomob, Sarapac Impex, Tehnoplant Farm LGR, JC Dent, Orion, Lico Solution, M&M Drivers, Malama Medical Center SRL, Hotel Restaurant Select, Cow Genetics, Maria Grup Distribution, Geoterra Instal, Peisagistica Prest Construct, Denval Auto, Mobila SA şi Maltex SRL.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare