Inițializează o căutare

SAMGPL

Conducerea CAR Învăţământ Slobozia va depune o plângere penală. Vizate - câteva persoane

Oficialii CAR Învăţământ Slobozia au făcut cunoscut recent faptul că percheziţia informatică dispusă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este în curs de finalizare. Odată finalizată această etapă din ancheta în cazul presupusei fraude comisă de fosta conducere a celui mai vechi IFN din Ialomiţa, Comitetul Director al Asociaţiei CAR Învăţământ Slobozia a anunţat public că va face solicitarea pentru obţinerea accesului la sistemele informatice de evidenţă.


În vederea dispunerii expertizei contabile care să stabilească valoarea reală şi exactă a fraudei, au fost solicitate de către organele de poliţie şi au fost înaintate la începutul lunii aprilie obiectivele Asociaţiei CAR Învăţământ Slobozia pentru expertiza respectivă, în sensul tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vinovate „sau care au înlesnit producerea fraudei“.

În aceeaşi direcţie, Adrian Popa ne-a confirmat faptul că este în curs de redactare o plângere penală care va fi înaintată organelor de anchetă cel mai târziu la începutul lunii mai: „Încercăm să identificăm pe toţi cei care se fac vinovaţi de prejudiciul adus celor peste 4000 de membri ai Asociaţiei. Printr-o hotărâre a Comitetului Director am decis întocmirea unei plângeri penale împotriva tuturor persoanelor fizice şi juridice de la nivel local, judeţean sau central faţă de care avem suspiciunea că au fraudat CAR Învăţământ cu intenţie sau din culpă, prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau prin alte metode specifice“, a precizat Adrian Popa, preşedintele Consiliului Director al CAR Învăţământ.

Deşi Popa nu a dorit să nominalizeze persoanele vizate de plângerea penală, din informaţiile de care dispunem, pe lista respectivă s-ar afla Mihaela Neagu-fostul preşedinte al Comitetului Director.

Noul preşedinte al Comitetului Director a dat asigurări şi că actuala conducere îşi menţine linia de a veni în sprijinul organelor de cercetare penală, inclusiv prin punerea la dispoziţie a unor înscrisuri, documente sau alte probe primite de la membrii ACIS şi considerate elocvente în soluţionarea anchetei.

În perioada imediat următoare se intenţionează efectuarea demersurilor pentru contractarea unui consilier juridic care să sprijine activitatea Consiliului Director şi Comisiei de Cenzori în vederea redresării activităţii, dar şi continuarea demersurilor în vederea obţinerii accesului la conturile bancare, blocate şi în acest moment, pentru efectuarea plăţii facturilor şi a contractelor de prestări servicii aflate în derulare.

Completarea listei debitorilor şi iniţierea demersurilor de executare silită în vederea recuperării debitelor, dar şi clarificarea stadiului în care se află dosarele de executare se află, conform precizărilor conducerii Asociaţiei CAR Învăţământ Slobozia, printre priorităţile momentului.

Reamintim cititorilor noştri că mega-dosarul CAR Învăţământ a revenit spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa după ce, la sfârşitul anului trecut, Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului judeţean.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare