Inițializează o căutare

SAMGPL

Secretar de stat la Transporturi: Pasajul rutier Drajna va fi inaugurat înainte de termen, în luna mai

Potrivit secretarului de stat, constructorul a început asfaltarea drumului de legătură dintre pasaj şi Autostrada A2. În paralel în zonă se desfăşoară numeroase alte lucrări atât la şosea, cât şi la reţelele de utilităţi. Lucrarea va fi gata în luna mai, înainte de termen.


„Sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna. Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, pe Facebook.

Amplasamentul lucrării a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul proiectului de infrastructură rutieră a ajuns la peste 80%, a mai menţionat Scrioşteanu.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 kilometri, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 metri. Pasajul va traversa şi DN 3A Lehliu - Feteşti, şoseaua paralelă cu calea ferată.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu. Acesta va avea aproximativ 150 de kilometri şi va fi realizat de asociaţia consiliilor judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

Drumul de mare viteză va conecta judeţele din regiunea Sud-Est cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galaţi - Slobozia (Ialomiţa) - Drajna. Drumul va merge până la Chiciu (Călăraşi) în locul unde se face trecerea Dunării cu feribotul către Bulgaria. Prin intermediul viitorului drum de centură al oraşului Galaţi, se va realiza şi legătura cu Galaţi Rutier, punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare