Inițializează o căutare

SAMGPL

Smardoiul de la Biroul Rutier Slobozia continuă cu hărţuirea unor şoferi


La începutul anului scriam despre agentul Caloianu Lucian de la Biroul Rutier Slobozia că a lovit cu pumnii şi cu picioarele pe soţul şi amicii unei femei pe care o tot hărţuia oprind-o în trafic. În acel incident relatat inclusiv de televiziunile centrale, în îmbulzeala creată de Caloianu, acesta şi-a pierdut şi pistolul, nu doar capul, pe care ulterior l-a recuperat (pistolul - da, capul - nu). Filmarea intrată în posesia noastră cu incidentul în care a fost implicat controversatul agent de poliţie s-a viralizat pe pagina ziarului având peste 81.000 de vizualizări, foarte multe fiind din afara ţării.

Chiar dacă acest smardoi a devenit oaia neagră a IPJ Ialomiţa, conducerea l-a lăsat în teren în ciuda dosarului penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru purtare abuzivă. Probabil, au gândit că e mai bine să-l lase să se facă el singur şi mai rău de băcănie. Doar că, între timp, fostul veterinar, continuă cu abuzurile. Nu mai departe de luni, 13 februarie a.c., acelaşi Caloianu l-a oprit în trafic pe Stelian Davidescu, un slobozean aflat într-un conflict mai vechi cu poliţistul.

Cei doi sunt „cunoştinţe vechi“, cel puţin de prin 2021, când Caloianu i-a aplicat prima amendă. Iar de atunci, Davidescu susţine că este hărţuit constant de Caloianu. Poliţistul îl opreşte în trafic ori de câte ori îl vede, inclusiv îl aşteaptă seara când iese de la serviciu. În total, susţine Davidescu, l-ar fi oprit de 20 de ori în trafic, ocazie cu care îi verifică stingătorul şi trusa auto, dar şi dacă deţine triunghi reflectorizant. Motivul acestei hărţuiri este relatat de Davidescu într-o filmare făcută publică de şofer chiar luni, în timp ce fusese oprit de acelaşi Caloianu, şi ţine de alcov. Starea conflictuală dintre cei doi ar pleca de la faptul că soţia poliţistului ar fi avut o relaţie cu Davidescu, motivul de hărţuire fiindu-i transmis de Caloianu printr-un amic comun.

Tot din filmarea lui Davidescu am aflat că până în prezent i-a aplicat 3 sancţiuni pe care le-a contestat în instanţă, iar două dintre ele le-a câştigat fără a fi reprezentat de un avocat. Ceea ce spune multe despre sancţiunile aplicate de acest agent de la Rutieră. Iar pentru că a tot fost hărţuit în trafic de Caloianu, Davidescu i-a făcut cel puţin 3 sesizări la IPJ Ialomiţa, la comandantul instituţiei, care le-a declinat către Biroul Control Intern. De fiecare dată, Davidescu a cerut acelaşi lucru, să fie lăsat în pace de Caloianu. Inclusiv de la Biroul Control Intern i s-a promis acest lucru, dar, iată, au fost promisiuni fără acoperire. Ultima sesizare pe care Davidescu i-o făcuse poliţistului fusese făcută cu o săptămână înainte de ultimul incident în trafic, cel de luni, 13 februarie. Iar marţi, 14 februarie, aşa ce de ziua îndrăgostiţilor, Davidescu a formulat şi a patra sesizare. De data asta, şoferul a reclamat schema cu care Caloianu îl tot hărţuieşte şi pe care agentul a folosit-o şi cu alte persoane incomode. Aşadar, Caloianu opreşte persoane în trafic cărora doreşte să le plătească poliţe, le cere documentele, le pune alcooltestul, le cere să prezinte stingătorul auto şi trusa medicală şi dacă au toate astea în regulă, invocă faptul că nu ai purtat centura de siguranţă numai ca să-ţi aplice o amendă.

În replică, pe acea filmare realizată de Davidescu, luni, 13 februarie a.c., Caloianu a susţinut că acesta ar fi încercat să-l mituiască oferindu-i sucuri şi energizante. Filmarea se termină cu promisiunea lui Caloianu că îi va aplica şoferului încă două sancţiuni, una de 1000 de lei pentru că l-ar fi jignit numindu-l „Domnul Smardoi Caloianu“, deşi aceasta a devenit o poreclă publică a poliţistului, şi încă una de 435 de lei pentru că a filmat de pe partea carosabilă.

Aşadar, Caloianu face tot ce-l taie capul profitând de debandada existentă la nivelul conducerii IPJ Ialomiţa.

Cristian Filip

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare