Inițializează o căutare

SAMGPL

Episcopia a declanșat Jihadul pentru a prelua cimitirele din județ

În ultimele două zile ale lunii ianuarie a.c., 24 de parohii din judeţ au acţionat în judecată atât primăriile din localităţile în care se află, cât şi consiliile locale respective şi Guvernul României. Cele 24 de parohii care au depus acţiuni pe rolul Tribunalului Ialomiţa se vor judeca în cadrul a 12 dosare civile cu 13 unităţi administrativ-teritoriale alături de care a fost chemat în proces şi Guvernul României. Cele 13 UAT-uri şi consilii locale sunt Traian, Griviţa, Gheorghe Doja, Mihail Kogălniceanu, Sălcioara, Ţăndărei, Săveni, Borduşani, Mărculeşti, Cosâmbeşti, Moviliţa, Perieţi şi Feteşti. Bineînţeles, vor urma şi alte tranşe de procese…

Înainte de aceste 12 acţiuni, în data de 15 noiembrie 2022, Parohia Amara a dat în judecată atât Oraşul Amara, cât şi consiliul local şi Guvernul României. Iar în data de 30 ianuarie a.c., Tribunalul Ialomiţa a decis să decline judecarea cauzei către Curtea de Apel Bucureşti.

Cum s-a dat Episcopia de gol că va urma jihadul?

În luna mai 2022, administraţia publică de la Amara a organizat o dezbatere publică întrucât două subiecte fierbinţi trebuiau aduse la cunoştinţa locuitorilor. Unul dintre subiectele care „ardeau“ era cererea Parohiei din centrul oraşului care a solicitat un schimb de terenuri pentru extinderea cimitirului actual. Adică, parohia a cerut un teren de 5000 mp pentru a face ei extinderea, cimitirul actual fiind în proprietatea şi administrarea primăriei. Cu această ocazie, la dezbaterea publică a fost prezent preotul local Emilian Petre. Deşi venise pentru a-şi pleda cauza - aceea de a primi terenul de 5000 de metri pătraţi pentru extinderea cimitirului, Emilian Petre, dar şi primarul Alin Sandu au făcut un anunţ şocant. Astfel, după ce Sandu a anunţat că Parohia Amara va da în judecată administraţia publică pentru a revendica cimitirul vechi, preotul Emilian Petre a plusat anunţând că Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor pregăteşte 130 de acţiuni în instanţă pentru revendicarea tuturor cimitirelor din judeţ.

Aşa cum am relatat de câteva ori, Episcopia Sloboziei a început aceste revendicări cu Cimitirul Reviga întrucât în această comună este puternic incomodată de Biserica Ordodoxă din Ucraina reprezentată de preoţii Casian şi Gheorghe Pandelică. Aceşti preoţi sunt „duşmanii de moarte“ ai Episcopiei Sloboziei întrucât şi-au permis să-l sfideze pe episcopul Vincenţiu.

Revenind la procesul Episcopiei prin care revendică Cimitirul Reviga, în primă fază, sutanele au pierdut litigiul cu Primăria Reviga şi Guvernul României. Dosarul este în faza de rejudecare întrucât Tribunalul Ialomiţa a comis un viciu de judecată în prima pronunţare.

Goana Episcopiei după cimitire, anticipată din 2019

În 2019, atât noi, cât şi edilii din judeţ anticipam că încercarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor de a prelua în administrare cimitirul comunei Reviga face parte integrantă dintr-un plan de durată al cărui scop principal pare a fi, cel puţin la prima vedere, pur mercantil. 

Adică, interesul arătat de reprezentanţii Episcopiei pentru preluarea în administrare a cimitirelor din localităţile judeţului este doar pentru a putea comercializa locurile de veci şi pentru a dispune după bunul plac de aceste patrimonii.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare