Inițializează o căutare

SAMGPL

Jale pe vale la concursurile pentru posturile de șefi în poliția ialomițeană

Recent, Inspectoratul General al Poliţiei Române a făcut publice rezultatele concursului lansat în vederea ocupării postului de inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, post ocupat prin delegare de Raul Belciug.

Rezultatele concursului, la care fuseseră înscrişi 4 candidaţi, dintre care doi au decis, pe ultima sută de metri, să nu mai participe, sunt de natură să ridice semne de întrebare în legătură cu pregătirea profesională a celor care fac parte din structurile de conducere ale poliţiei judeţene.


Concret, cei doi aspiranţi la postul de şef al poliţiei ialomiţene au obţinut note de 4,50 şi 5,77. Mult sub aşteptări şi, evident, sub ceea ce ar trebui să demonstreze, în plan profesional, un şef de poliţie judeţeană. Aproape că nici nu mai contează faptul că pentru a ajunge în faza interviului care să facă departajarea, candidaţii prezenţi la examen ar fi trebuit să obţină cel puţin nota 7.

Interesant este faptul că la concurs s-au înscris inclusiv cei doi adjuncţi, Silviu Condruţ şi Sebastian Savu, ambii renunţând în ultimul moment să mai susţină proba scrisă.

Silviu Condruţ a revenit, oricum, în structura de conducere a IPJ Ialomiţa, la data de 12 ianuarie, din postura de adjunct, după ce, pe 22 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză în procesul în care acesta a dat în judecată atât IGPR, cât şi Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Condruţ a obţinut din partea instanţei de apel anularea raportului întocmit de DGPI, prin care îi era retras certificatul de acces la secrete de stat.

Sentinţa pronunţată la sfârşitul anului trecut de magistraţii Curţii de Apel a fost de natură să facă valuri în IPJ Ialomiţa pentru că Raul Belciug fusese împuternicit la conducerea IPJ Ialomiţa după ce fusese mutat pe funcţia lui Condruţ. Şi, prin urmare, odată cu revenirea lui Silviu Condruţ în funcţia de adjunct, a trebuit să facă un pas mic dar hotărât în spate.

Dezastru şi la concursul pentru şefia Poliţiei Slobozia

Revenind la rezultatele concursurilor organizate pentru desemnarea şefilor din poliţia ialomiţeană, e de notat faptul că dezastrul consemnat în cazul IPJ Ialomiţa s-a repetat şi la nivelul Poliţiei Municipiului Slobozia. Rezultatele probei scrise a concursului lansat de IPJ Ialomiţa la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, şi la care se înscriseseră 3 pretendenţi la succesiunea împuternicitului Constantin Tărău, relevă şi ele pregătirea mai mult decât deficitară.

Concret, cei doi candidaţi care au susţinut proba scrisă au obţinut note de 6.20 şi 5.12, în condiţiile în care ar fi trebuit să obţină minim 7 pentru a promova în etapa a doua a concursului.

Pe cale de consecinţă, până la organizarea unui nou concurs, comisarul-şef Constantin Tărău, împuternicit la comanda Poliţiei Municipiului Slobozia în primăvara anului trecut, îşi continuă mandatul. Asta după ce sindicaliştii din instituţie au reclamat faptul că Tărău nu respectă dreptul la timp liber şi concediu de odihnă al poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică. În sesizarea trimisă conducerii Inspectoratului, sindicaliştii au consemnat şi faptul că Tărău îşi obliga subalternii să efectueze acţiuni de menţinere a liniştii şi ordinii publice în zona de reşedinţă a şefului IPJ, Raul Belciug.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare