Inițializează o căutare

SAMGPL

Dosarul CAR Învățământ Slobozia, preluat de procurorii DNA

Intrat, aparent, într-un con de umbră, după ce judecătorul de caz de la Tribunalul Ialomiţa a decis, la sfârşitul lunii octombrie să le cerceteze în stare de libertate pe Margareta Dicianu, ex-director economic, contabila Mădălina Akdeniz şi casiera Marinela Tinca, dosarul CAR Învăţământ a revenit în atenţia opiniei publice locale după momentul în care Judecătoria Slobozia a validat, pe 11 ianuarie a.c., membrii noului Comitet Director.


La scurt timp, a început să circule în spaţiul public şi informaţia că dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia ar fi fost preluat de DNA.

Din informaţiile de care dispunem în acest moment, procurorii DNA ar fi intrat pe fir la sesizarea unui grup de avocaţi din Baroul Bucureşti, apărători ai câtorva dintre mulţii păgubiţi în urma modului în care şi-a desfăşurat activitatea cel mai vechi IFN din judeţ.

Măsura, survenită la finalul lunii noiembrie, este justificată şi de amploarea prejudiciului estimat a fi fost provocat de managementul defectuos al activităţii CAR Învăţământ Slobozia.

Pe de altă parte, activitatea IFN-ului era oricum blocată de faptul că, în urma percheziţiilor informatice desfăşurate la sediul din strada Alexandru Odobescu au fost ridicate computerele folosite în activitatea curentă, dar şi documente fără de care operaţiunile nu pot fi continuate în mod normal.

În plus, membrii noului Comitet Director, aleşi în cadrul Adunării Generale desfăşurată în luna noiembrie, nu-şi puteau prelua prerogativele în absenţa unei decizii de validare pronunţată de instanţa de la Slobozia.

Acest din urmă aspect a fost soluţionat odată cu sentinţa pronunţată la data de 11 ianuarie de Judecătoria Slobozia, prin care au fost validate mandatele membrilor noului for de conducere al CAR Învăţământ Slobozia.

E de aşteptat acum doar ca decizia să rămână definitivă pentru a putea fi făcută predarea, respectiv preluarea gestiunii, astfel încât să se intre în normalitate din punct de vedere al plăţilor.

Până atunci, sediul rămâne încuiat cu două lacăte, câte unul pentru fiecare dintre cele două echipe de conducere, pentru a nu exista suspiciuni legate de o eventuală încercare de pătrundere neautorizată în sediu.

Adrian Popa, noul preşedinte al Comitetului Director, ne-a precizat că e de aşteptat ca operaţiunea să se desfăşoare imediat ce decizia de validare a membrilor noii conduceri va rămâne definitivă.

În ceea ce priveşte paşii următori în vederea normalizării situaţiei, conducerea aleasă a instituţiei de credit a emis recent un comunicat din care reiese faptul că se au în vedere efectuarea unui control financiar intern,

analizarea situaţiei contractelor de împrumut aflate în derulare şi aplicarea legii în recuperarea la timp a sumelor de bani acordate, dar şi sprijinirea anchetelor aflate în derulare cu scopul de aflare a adevărului privind situaţia financiară reală a casei de ajutor reciproc şi, totodată, de creare a unor perspective clare de recuperare a banilor de către membrii C.A.R.

Adunarea Generală Ordinară a CAR Învăţământ Slobozia ar urma să fie convocată până la finalul primului trimestru al anului.

Elena Georgescu



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare