Inițializează o căutare

SAMGPL

Clanul Soprano de la Ciochina, „a fost divorțat“ definitiv la Curtea de Apel

Miercuri, 16 noiembrie a.c., magistraţii Curţii de Apel Bucureşti s-au pronunţat definitiv în dosarul în care Nicoleta Fotache, fost viceprimar, administrator public al comunei Ciochina în acest mandat, solicitase anularea actului administrativ prin care Consiliul Local îi desfiinţase postul. Judecătorii bucureşteni au respins fără să stea prea mult pe gânduri recursul formulat de Fotache, chiar de la primul termen de judecată.


Chiar dacă primarul Vasile Câmpulungeanu i-l făcuse cadou imediat după câştigarea noului mandat, că deh, nu putea să trăiască administrativ fără ea, consilierii locali au hotărât că nu e oportun un asemenea cadou pentru bugetul local.

Judecătorul de caz a considerat, în baza înscrisurilor depuse la dosar, că cererea formulată de Nicoleta Fotache este neîntemeiată. Pe cale de consecinţă, a obligat-o pe Fotache la plata a 2000 de lei, cuantumul cheltuielilor de judecată, care se adaugă celor 3000 de lei de la Tribunal. În plus, Fotache va trebui să-i achite şi consilierului local Ana Dragomir, singurul dintre consilierii locali care a ales să fie reprezentată de un avocat şi a semnat în acest sens un contract de reprezentare, suma de 700 de lei, tot cu titlul de cheltuieli de judecată.

Din acest moment, Fotache nu îşi mai poate exercita „mandatul” încredinţat de edilul Câmpulungeanu pentru a „lupta“ împotriva consilierilor locali şi a viceprimarului Marian Ţolea.

Reamintim cititorilor noştri că, în luna februarie 2021, aleşii PSD şi USR din Consiliul Local al comunei Ciochina s-au folosit de încercarea primarului V.C, de modificare a configuraţiei schemei de personal, pentru a scoate din organigramă funcţia de administrator public. La vremea respectivă, iniţiatorii amendamentului prin care Nicoleta Fotache era, pur şi simplu scoasă din schemă, îşi argumentau decizia prin faptul că, deşi postul a fost înfiinţat în 2012, activitatea administraţiei locale s-a desfăşurat fără probleme. Drept dovadă, în precedentul mandat al primarului liberal de Ciochina, postul a fost vacant.

În sprijinul demersului lor, aleşii care aveau să fie vizaţi de acţiunea în instanţă deschisă de Nicoleta Fotache, au adus şi argumentul inexistenţei obligaţiei legale de menţinere a postului respectiv, dar şi impactul asupra bugetului local, de aproximativ 7200 de lei lunar.

În luna aprilie 2021, Tribunalul Ialomiţa a decis suspendarea executării HCL nr. 9/25.02.2021 în ceea ce priveşte desfiinţarea funcţiei de conducere de administrator public al comunei Ciochina „până la soluţionarea pe fond a cererii de anulare a acestei hotărâri”. Adică până va fi pronunţată soluţia definitivă în dosarul 730/98/2021, în care şi instanţa de fond dăduse dreptate iniţiatorilor demersului de debarcare a Nicoletei Fotache. Ceea ce s-a şi întâmplat la mijlocul acestei săptămâni.

În final, să reamintim că după suspendarea hotărârii prin care fusese desfiinţat postul său în instanţă, Fotache a revărsat nişte zoaie către consilierii locali, pe facebook. Ia uitaţi-vă cum i s-au întors cu boltă….

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare