Inițializează o căutare

SAMGPL

PRO România își alege noua structură de conducere pe 11 noiembrie

Aflat în plin proces de reaşezare şi reorganizare, partidul desprins de Victor Ponta şi acoliţii săi din PSD-ul cel rău va avea parte de alegeri interne (şi) în Ialomiţa.

Turul de scrutin va avea loc la data de 11 noiembrie şi este de aşteptat ca succesiunea lui Gigi Petre la conducerea organizaţiei judeţene să fie asigurată de Ilie Sima. Deşi lista candidaturilor nu a fost încă definitivată, din informaţiile de care dispunem se desprinde ideea că modelul PSD - cu Marian Pavel candidat unic - va fi urmat şi de disidenţii din Pro România. Dacă nu cumva Gigi Petre, actualul coordonator al organizaţiei judeţene, va candida pentru mandatul de patru ani care va debuta odată cu oficializarea rezultatelor turului de scrutin intern din noiembrie: „Informaţia dumneavoastră despre candidatura unică a domnului Ilie Sima este corectă, dar o vom clarifica săptămâna aceasta. O primă discuţie pe acest subiect a fost făcută, dar decizia finală va fi luată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv. Şedinţă pe care o vom organiza până la sfârşitul săptămânii şi în urma căreia vom emite şi un comunicat de presă“, ne-a precizat Gigi Petre, coordonatorul de jure al organizaţiei judeţene Ialomiţa a Pro România.


 Din noua structură de conducere a organizaţiei, pe lângă viitorul preşedinte-coordonator, vor face parte doi vicepreşedinţi, care urmează să fie aleşi prin vot secret, dintr-o listă al cărei conţinut este, deocamdată, top-secret: „Vreţi să dau din casă, dar nu o să fac acest lucru. Nu ar fi corect nici faţă de colegii mei şi ar putea influenţa şi rezultatul final al votului. Aveţi puţintică răbdare...“, a încercat (şi, pentru moment, să spunem că i-a şi ieşit) un mic artificiu fostul prefect de Ialomiţa.

În ceea ce priveşte linia generală de conduită a forului de conducere, în noua formulă ce va rezulta în urma scrutinului din 11 noiembrie, Gigi Petre afirmă că nu are legătură cu o eventuală apropiere de PSD, ci vizează, mai degrabă, consolidarea poziţiei formaţiunii politice pe scena politică din Ialomiţa.

Pe de altă parte, în discursul rostit în calitate de invitat la Conferinţa de alegeri organizată de PSD Ialomiţa la sfârşitul săptămânii trecute, Gigi Petre a declarat că „alegerile din PSD sunt importante şi prin prisma viitoarelor campanii electorale şi lupte politice“: „Facem parte din aceeaşi familie politică. În urmă cu câteva zile, Pro România a fost acceptat, în calitate de observator, în grupul socialiştilor europeni. Părerea mea şi a colegilor mei este că trebuie să învăţăm din greşelile trecutului. Şi dacă n-am fost în stare să învăţăm de la alţii, măcar să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut noi. E momentul să lăsăm deoparte ambiţii şi orgolii şi să ne aşezăm la aceeaşi masă. Trebuie găsită o soluţie să nu mai pierdem locuri, mai ales că relaţia dintre cele două partide este una foarte bună“, a fost, în esenţă, mesajul de unitate transmis de Gigi Petre.

Pro România are, în acest moment, constituite organizaţii în peste 50 de localităţi, aproximativ 100 de consilieri locali, 6 consilieri judeţeni şi 5 în Consiliul Local al Municipiului Slobozia, 3 primari şi 4 viceprimari.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare